Naudojasi asmens duomenimis

Štai be mašinos likusi, UAB „Senlainas“ direktoriui Žydrūnui Karpavičiui pažadėjus už ją sumokėti išsimokėtinai, pasakojo ir klaipėdietė Andželika su vyru.

Istorija, kaip dėstė moteris, prasidėjo kaip ir visiems apgautiesiems, skelbimą, kad parduoda automobilį, patalpinus į skelbimų portalą.

„Jie mums skambinėjo daug kartų, aiškino, kad nebijotume mašinos parduoti išsimokėtinai, sakė, kad bus pasirašytas vekselis ir juo bus galima eiti pas antstolius“, – apie tai, kaip tada atrodė įkalbinėjimai, kol, galiausiai, pora sutiko, pasakojo Andželika.

Iš Marijampolės į Klaipėdą tada atvykęs įmonės direktoriumi prisistatęs Žydrūnas Karpavičius net neapžiūrėjo mašinos, tačiau pažadėjo avansą, 500 Eur, sumokėti per ateinančias 10 dienų.

Kaip ir galima tikėtis, pora avansinio mokėjimo nesulaukė, tačiau netrukus juos pasiekė dar viena staigmena.

„Gavome laišką iš mokesčių. Vyras pamatė, kad tai bauda iš policijos už greičio viršijimą. Pasižiūrėjome, kad nusižengimas padarytas Kaune, Karaliaus Mindaugo prospekte, – juokdamasi pasakojo Andželika. – Tai reiškia, kad mūsų mašina važinėjamasi po Kauną.“

Visgi baudą, kaip sakė, susimokėjo pats „Senlainas“, o palaidojusi paskutines viltis atgauti sutartą sumą, netrukus pareiškimą policijai parašė ir Andželika.

„Dar į mobilųjį gavome žinutes iš „Unipark“, kad automobilis stovi Kaune, aikštelėje“, – juokėsi ji.
Nepaisant to, Andželikos vyro vardu buvo nupirktas ir automobilio draudimas.

„Jie turi visus jo duomenis sutartyje“, – susirūpinusi sakė ji.

Išgelbėjo komandiruotė ir gedimas

Panašą istoriją DELFI pasakojo ir vilnietis Osvaldas, tačiau džiaugėsi, kad aplinkybės reikiamu metu susidėliojo taip, kad vyrui tokių sukčių veiksmų pavyko išvengti.

Jo teigimu, UAB „Senlainas“ su juo taip pat susisiekė rašydami trumpąją teksto žinutę ir siūlydami iš vyro išsimokėtinai nupirkti automobilį.

Vyras aiškino su jais susiskambinęs ir sutaręs, kad įmonė jam avansu sumokėtų 600 Eur, o likusią sumą, 3 tūkst., kadangi už automobilį jis iš viso prašė 3,6 tūkst., būtų pervedę per du mėnesius.

Pasak Osvaldo, visos derybos vyko labai greitai. Nepraėjo nei diena, kai pats direktorius, Ž. Karpavičiumi prisistatęs asmuo, jau siūlė susitikti ir pasirašyti sutartis.

„Tada aš negalėjau, nes turėjau išvykti į komandiruotę“, – apie aplinkybes, kurios lėmė, kad šiandien vyras iš balos išlipo sausas, pasakojo jis. O vėliau parduodamas automobilis dar ir sugedo, tad susitikimas dar kartą buvo nukeltas.

„Atrodo, kad net ženklai kažkokie buvo“, – juokėsi Osvaldas ir tikino, kad vėliau viskas susiklostė taip, kad, jo laimei, įmonės direktorius mobiliojo nebekėlė.

Įmonė įtartina pasirodė ne tik pačiam automobilio pardavėjui, tačiau ir vyro tėvams.

„Papasakojau tėvams, bet jiems pasirodė keista, kad įmonė negali sau leisti sumokėti tokios nedidelės sumos“, – teigė jis ir pasakojo, kad, galiausiai, vyras minėtai įmonei automobilio nutarė nebeparduoti.

DELFI jau kurį laiką bando susisiekti ir su įmonės atstovais bei direktoriumi, tačiau to padaryti nepavyksta. Visi įmonės telefonai yra išjungti. Į siųstą laišką atsakymo redakcija iki pirmadienio taip pat nesulaukė.

Atlieka tyrimą

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis jau anksčiau DELFI tikino, kad policija yra informuota apie UAB „Senlainas“ veiklą ir šiuo metu vykdo tyrimą.

Ramūnas Matonis

„Jokių detalių komentuoti negalime“, – sakė jis ir apie nusikalstamą veiklą ragino pranešti naudojantis policijos elektroninių paslaugų portalu www.epolicija.lt“, – sakė jis.

Pakito dirbančiųjų skaičius

Nors, remiantis „Sodros“ duomenimis, Marijampolėje įsikūrusioje įmonėje UAB „Senlainas“ gegužės 14-ąją dirbo 7 apdrausti darbuotojai, naujausi duomenys rodo, kad pirmadienį įmonėje likę 6 darbuotojai.

Taip pat įmonė yra įsiskolinusi ir pačiai „Sodrai“. Jos skola institucijai gegužės 16-ąją siekė kiek daugiau nei 8 tūkst. Eur.

Kaip teigiama oficialiame įmonės puslapyje, įmonė užsiima nestandartinių visų rūšių durų, korpusinių ir minkštų baldų, prekybos bei plataus profilio statybos remonto darbais. Įmonė buvo įkurta 2018-aisiais ir veikia kiek ilgiau nei metus.

Perparduodavo kitiems

DELFI primena, kad apie Lietuvoje siaučiančius sukčius informavo skaitytoja Laima (vardas pakeistas, asmuo red. žinomas – DELFI).

Jos teigimu, ji gavusi 500 Eur avansą iš Ž. Karpavičiaus likusios 2,3 tūkst. sutartos sumos nebegavo, o vėliau savo automobilį rado parduodant skelbimuose.

„Aš savo automobilį atgavau. Jį radau skelbimuose, jis buvo bandomas parduoti. Kai kurie kiti nukentėję taip pat tokiu pat būdu surado savo mašinas. Kai kurios buvo bandomos parduoti dalimis, kai kurios jau nuardytos“, – pasakojo ji.

Pasirodo, įmonė ne tik kad „nupirkdavo“ automobilį išsimokėtinai ir paskui nesumokėdavo pinigų pardavėjui, tačiau vėliau dar susirasdavo kitus automobilio pirkėjus ir jiems tą patį automobilį parduodavo pažadėdama sutvarkyti ir visus dokumentus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)