„Būkite atidūs, sukčiai! Jei gavote tokias ar panašaus pobūdžio žinutes, ar pranešimus, nespauskite nuorodų ir neatidarinėkite jų. Būtinai pasidalinkite ir su draugais“, – antradienį socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė policija.

Prie įrašo pridėtuose nuotraukose pavaizduoti laiškai su „Sodros“, „Swedbank“ ir Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) simbolika. Juose rašoma apie gyventojams priklausančius pinigus.

Prieš kelias dienas apie sukčius įspėjo ir VMI.

„Kažkas, pasinaudodamas šventėmis, nori nudžiuginti jus „pinigų perlaidomis“. Netikėkit, kad švenčių proga sukčiai, prisidengdami VMI vardu, jums staiga nei iš šio, nei iš to pervedė pinigų. Patariame į tokius laiškus nereaguoti ir net nesusimąsčius juos ištrinti. Saugokite savo asmeninius duomenis. Primename, kad permokas, pervestas Mokesčių inspekcijos, jūs gaunate tiesiai į savo banko sąskaitą. Ir nereikia jų „išsigryninti per savaitę“. Jos jūsų ir be „išsigryninimo“. Linkim nesugadintų sukčių pokštais švenčių!“ – rašoma per Velykas paskelbtame įraše.

„Sodra“ pranešė, kad nieko bendro neturi su siunčiamais elektroniniais laiškais, kuriuose raginama spausti aktyvias nuorodas ir sumokėti įmokas arba susigrąžinti permokas, deklaruoti pajamas.

„Įtartiną laišką gavę gyventojai jo tikrumą gali patikrinti keliais būdais. Bet kuris į elektroninį paštą atsiųstas pranešimas taip pat atsiduria ir asmeninėje „Sodros“ paskyroje gyventojui arba draudėjui. Taip pat kilus įtarimų galima su mūsų specialistais susisiekti tel. 1883 ir pasitikslinti. Kviečiame gyventojus būti budrius ir neskubėti atidaryti nuorodų“, – aiškino „Sodros“ valdybos Klientų aptarnavimo valdymo skyriaus vedėjas Evaldas Mikutis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)