Kaip DELFI nurodė asociacijos komunikacijos vadovė Valerija Lebedeva, per Šv. Velykas mokėjimai tarp bankų nebus vykdomi.

„Daugelyje Europos šalių ne darbo diena yra ir Didysis penktadienis. Tad prašome gyventojų atkreipti dėmesį, kad mokėjimai eurais į kitus Lietuvoje ir SEPA erdvės valstybėse registruotus bankus, pateikti 2019 m. balandžio 18 d. po 16 val., bus vykdomi kitą artimiausią visų bankų darbo dieną – š. m. balandžio 23 d.“, – sakė ji.

V. Lebedeva pridūrė, kad pervedus pinigų į to paties banko kliento sąskaitą, jie įskaitomi iš karto.

„Momentiniai mokėjimai jau veikia ir tarp „Swedbank“ bei SEB banko sąskaitų. SEB banko klientai nuo rugsėjo gali naudotis momentinių mokėjimų įskaitymo paslauga, o momentinius mokėjimus į kitus bankus gali atlikti „Swedbank“ privatiems klientams skirtos bandomosios išmaniosios programėlės „Swedbank 2019“ naudotojai“, – sakė ji.

LBA atstovė dar sakė, kad atsiskaityti mokėjimo kortelėmis prekybos vietose bus galima kaip įprasta, gyventojai taip pat galės išsigryninti pinigų bankomatuose, naudotis internetine bankininkyste ir išmaniosiomis kredito įstaigų programėlėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)