„Pasižiūriu tą statistinę lentelę, kuri yra net ne Lietuvoje padaryta, ir palyginama su kaimyninėmis šalimis, ta pačia Latvija, Estija, tai akivaizdu, kad kainų augimas yra stabilizuotas. Kiek tai yra Vyriausybės indėlis, kiek kitų – vertinti jums“, – Seime prieš Vyriausybės praėjusių metų veiklos ataskaitos pristatymą kalbėjo S. Skvernelis.

Vis dėlto, pasak premjero, pasiekta ne viskas, ko norėta šioje srityje.

„Bet bent jau žingsnius darėme, matėme problemą, ir pavyko šiek tiek ją išspręsti“, – kalbėjo ministras pirmininkas.

ELTA primena, kad Vyriausybė pernai išsikėlė tikslą pažaboti augančias kainas. Dėl to ministerijoms buvo pavesta atlikti tam tikras užduotis.

Vasario gale Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) Vyriausybėje pristatė maisto produktų kainų tendencijas per praėjusių metų spalio – šių metų sausio laikotarpį. Pasak žemės ūkio ministro Giedriaus Surplio, maisto kainų augimas buvo sustabdytas.

Kaip skelbia ŽŪM, Lietuvoje bendras spalio – gruodžio mėnesių mažmeninių maisto produktų metinis kainų pokytis išliko neženkliai teigiamas (0,2 proc.), bet jis buvo reikšmingai mažesnis nei šalia esančiose rinkose (Latvijoje – 0,6 proc., Lenkijoje – 1,0 proc., Estijoje – 1,9 proc.). Kol kas Lietuvos maisto kainų lygis siekia 80 proc. ES vidurkio.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)