Jo teigimu, neteisinga, kad „Sodra“ tokį laiko tarpą kaupiančiojo pinigais naudojasi nemokėdama jokių palūkanų.

Buvo naujiena

Darius pasakojo tokią papildomos pensijos kaupimo tvarką pastebėjęs visai atsitiktinai, kai vasarį, gavęs algalapį už sausį, pensijos kaupimo įmokų dydį sugalvojo pasitikrinti savo asmeninėje kaupimo fondo paskyroje.

„Prisijungiau prie savo SEB pensijos kaupimo fondo paskyros ir pamačiau, kad paskutinis pervedimas į kaupimo fondą iš „Sodros“ padarytas vasario 8 dieną, tačiau suma, kuri buvo pervesta, yra dvigubai mažesnė nei man šį mėnesį buvo nuskaityta nuo atlyginimo“, – pasakojo jis.

Paskambinęs į „Sodrą“ vyras sužinojo, kad vasario mėnesį „Sodra“ į pensijos kaupimo fondą įmoką pervedė ne už tą patį vasario mėnesį, tačiau už praėjusių metų gruodį.

„Jie man paaiškino situaciją, bet kai paklausiau, kada į mano pensijų fondą bus pervesta įmoka už sausį, atsakymas buvo, kad tai įvyks kovo mėnesį, nes tokia pervedimų tvarka“, – nustebęs DELFI sakė Darius.

Jo teigimu, neteisinga, kad „Sodra“ beveik du mėnesius naudojasi kaupiančiojo pensijos fondo įmokos pinigais.

„Mažesnį atlyginimą gaunu dabar, o „Sodra“ mano pinigais naudojasi nemokėdama palūkanų ir gaudama sau naudą“, – pyko vilnietis.

„Sodra“: tokie įstatymai

„Sodros“ komunikacijos skyriaus vedėjas Saulius Jarmalis aiškino, kad visi pervedimai vykdomi tiksliai taip, kaip nurodo įstatymas.

„Pensijų įmokos pensijų kaupimo bendrovėms pervedamos per 30 dienų nuo tos dienos, iki kurios draudėjai Vyriausybės nustatyta tvarka privalo pateikti „Sodrai“ informaciją apie kiekvienam apdraustajam apskaičiuotas draudžiamųjų pajamų ir socialinio draudimo įmokų sumas“, – teigė jis ir sakė, kad ši informacija „Sodrai“ turi būti pateikiama iki sekančio mėnesio 15 dienos, tačiau dėl duomenų tikslinimo viskas kartais užtrunka ir ilgiau.

Saulius Jarmalis

Pasak jo, tai reiškia, kad vasario pradžioje įmokos į pensijų kaupimo bendroves pervedamos už praėjusį gruodį.

„Už sausį draudėjai pateikė informaciją apie apdraustiesiems apskaičiuotas sumas iki vasario 15 d. o įmokos bus pervestos kovo pradžioje. Realiai 30 dienų terminas nėra išnaudojamas“, – aiškino S.Jarmalis.

Jo teigimu, šis terminas reikalingas tam, kad būtų patikrinti draudėjų pateikti duomenys, taip pat mokėjimo žiniaraščiams suformuoti ir pavedimų operacijoms atlikti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)