Pirmasis „InsurTech“ sprendimas Baltijos šalyse

Pagal Lietuvos banko skelbiamą statistiką, rizikinis gyvybės draudimas yra populiariausia paslauga, siekiant užtikrinti finansinę šeimos artimųjų apsaugą.

Pranešime rašoma, kad iki šiol beveik visą rizikos draudimo segmentą Lietuvoje valdė pora didžiųjų rinkos žaidėjų. Tai lėmė ne tik aukštą draudimo produktų kainą, bet ir itin menką gyvybės draudimo rinkos išsivystymą.

„Switch4sure“ yra pirmasis Baltijos šalyse ir vienas pirmųjų Europoje „InsurTech“ sprendimų, pradėsiantis veiklą po naujųjų direktyvos normų įsigaliojimo. Pirmiausia veikla bus pradedama vykdyti Lietuvoje, suteikiant klientams galimybę pakeisti sudarytas rizikinio gyvybės draudimo sutartis į identiškas, tik gaunant 33 proc. mažesnį įkainį jau turimam draudimo produktui.

Šiuo metu Lietuvos gyvybės draudimo rinka yra viena mažiausiai išvystytų Europoje – gyvybės draudimo apsaugą turi tik 1 iš 10 gyventojų. Be to, skirtingai nuo daugelio šalių, Lietuvoje išlaidos ne gyvybės draudimui yra daugiau nei dukart didesnės, nei gyvybės draudimui skiriamos lėšos.

Apie 90 proc. rizikos draudimo segmento Lietuvoje valdo du didieji bankai – „Swedbank“ ir „SEB“.

Įsigaliojus ES direktyvoms dėl asmens duomenų, technologinėms inovacijoms ir naujų mokėjimų rinkos žaidėjų atsiradimui buvo atverti keliai. Pokyčius rinkoje skatina ir Lietuvos bankas, momentinių mokėjimų plėtrą įvardijęs strategine kryptimi iki 2020 m. Taikant priemones „Fintech“ veiklos aplinkai gerinti, sudaromos sąlygos konkurencijos tarp paslaugų teikėjų augimui, dėl ko vartotojai gali gauti mažesnius paslaugų įkainius.

Leistų sutaupyti 4 mln. eurų per metus

Šiuo metu Lietuvoje rizikinį gyvybės draudimą turi virš šimto tūkstančio vartotojų. Pasinaudoję siūlomu inovatyviu sprendimu, jie galėtų sutaupyti 4 mln. eurų per metus.

„Sukūrėme visiškai skaitmenizuotą sprendimą, todėl patiriame minimalius administravimo kaštus ir visiškai neturime pardavimo išlaidų. Jam sukurtas unikalus algoritmas, kuris priartina klientą prie tarptautinio perdraudiko ir įgalina akimirksniu gauti individualų pasiūlymą. Sutartis sudaroma trimis mygtuko paspaudimais, tad klientui sutaupome ne tik pinigų, bet ir laiko“, - teigia bendrovės įkūrėjas ir vadovas yra Evaldas Valeiša.

Naujojo sprendimo išskirtinumas – galimybė tą pačią paslaugą pasiūlyti vartotojui už trečdaliu mažesnę kainą, skaičiuojamą nuo faktiškai jo mokamų įmokų.

Įmonės draudimo paslaugų veikla yra reglamentuojama tuo pačiu būdu kaip ir visų kitų tokio tipo paslaugų teikėjų. Jiems taikomi itin griežti ES reikalavimai dėl mokumo, duomenų apsaugos bei rizikų valdymo. Tai užtikrinama pasitelkiant technologijas, maksimaliai apsaugotas nuo išorės įsilaužimų ar bet kokios informacijos nutekėjimo.

Bendradarbiaujama su Warreno Buffeto valdoma perdraudimo kompanija

Teikiamos paslaugos draudimo rizika bus perdraudžiama pasaulinio lygio bendrovėje „Gen Re”, kurią valdo Warrenas Buffetas. Tai pirmoji kompanija, pradėjusi teikti nelaimingų atsitikimų ir nekilnojamojo turto perdraudimo paslaugas. „Gen Re”, kaip tiesioginis perdraudikas, yra vienas iš pirmaujančių gyvybės, sveikatos, turto bei nelaimingų atsitikimų perdraudikų pasaulyje, valdantis 14 milijardų dolerių kapitalą.

Anot vieno „Switch4Sure” investuotojų Mindaugo Jusiaus, šis skaitmenizuotas sprendimas pripažįstamas ne tik „Gen Re“ – vertinant susidomėjimą, kurio sulaukiama užsienio rinkose, jį galima vadinti pasaulinio lygio inovacija. Todėl įkūrėjai turi ambicingų veiklos plėtros planų ir kitose Europos šalyse, kuriose galioja panašus finansinės veiklos reguliavimas.

„Esame bene pirmieji Europoje, kurie po naujųjų reglamentavimo normų ir atsivėrusių finansų sektoriaus plėtros galimybių pristato inovatyvų sprendimą. Pirmiausia pritaikysime algoritmą Lietuvoje gyvybės draudimo sektoriuje. Tačiau jau dabar sulaukiame didžiulio susidomėjimo šia technologija, tad turime ambicingų plėtros planų ir kitose rinkose“, – sako M. Jusius.

UAB „InsurTech solutions” (kuri valdo prekinį ženklą „Switch4Sure”) akcijos priklauso: 49 proc. Investicinis fondas UAB „Pirmasis koinvestavimo fondas”; 18,36 proc. Eimantas Valeiša; 12,4 proc. Mindaugas Jusius; 11,64 proc. Tomas Balžekas; 5,1 proc. Aleksej Dutkevič; 3,5 proc. Mikas Rimantas.

Įmonei vadovauja Evaldas Valeiša, valdybos nariai: Mindaugas Jusius, Aleksej Dutkevič ir Mikas Rimantas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)