62 metų politikos ekspertas Juanas Carlosas Bustamente savo paskyroje „Facebook“ paskelbė nuotrauką sąskaitos, kurią gavo „Caffe Lavena“ kavinėje, esančioje garsiojoje Venecijos šv. Morkaus aikštėje. Ja pasidalinta beveik 10 tūkst. kartų.

Sąskaitos dydį lėmė mokestis, kurį garsi kavinė taiko klientams, sėdintiems lauke – vietoje, kuri įvardijama kaip daugiausia saulės gaunantis aikštės kampelis. Be to, iš ten atsiveria nuostabus vaizdas į šv. Morkaus baziliką.

Kavinės atstovas sako, kad papildomas mokestis nurodytas valgiaraštyje, o kava prie baro pas juos kainuoja viso labo 1,25 euro.

Iš Čilės kilęs J. C. Bustamente savo paskyroje „Facebook“ parašė: „Nežinau, ką galvojate jūs, bet 43 eurai už du puodelius kavos ir du buteliukus vandens!“.

Dauguma komentarų pasipiktinusiojo pusėje, neigiamas vertinimas atsispindi ir naujausiuose kavinės įvertinimuose „TripAdvisor“ platformoje.

Štai ką prieš dvi savaites parašė vienas turistas: „Prieš užsisakydami kavos ir vandens penkių asmenų šeimai nepažiūrėjome į valgiaraštį. 78 eurai!!! Įskaitant 11 eurų už latę ir 9 eurus už stiklinę pieno mūsų trimečiui. Apeikite tą vieną iš toli“.

Kitas teigia: „18 dolerių už alų ir 12 dolerių už buteliuką vandens!!“.

Ir dar vienas vertinimas: „Teigiami dalykai: vaizdas, muzika, „Aperol spritz“. Neigiami dalykai: kainos, kurios leidžia spėti, jog lėkštės pagamintos iš tikro aukso, o maistas tikriausiai bus „Michelin“ žvaigždės lygio (perspėjimas: jis toks nebus)“.

Atsirado ir kavinės politiką ginančių. Vienas toks advokatas teigia: „Laverna“ garsėja puikiais muzikantais, aptarnaujančiu personalu, gėrimais ir desertais. Tie, kurie skundžiasi dėl kainų, paprasčiausiai nesusivokia, kad moka už vietą. Galite užsisakyti puodelį kapučino ir visą dieną mėgautis nuostabiu vaizdu“.

„Caffe Laverna“ jau ne pirmą kartą užsipuolama dėl itin nedraugiškų kainų tiems, kurie nori užkąsti ar atsigerti jos lauke.

2013 metais grupelė klientų „Facebook“ pasidalino informacija apie 95 eurų sąskaitą už keturis puodelius espreso kavos su alkoholiu. Tuomet kilo panašus furoras, o tuometinis kavinės administratorius Massimo Milanese „The Telegraph“ tada pareiškė: „Kainos neslepiamos, jos puikiai matomos. Negali būti jokių nesusipratimų.

Patys klientai nusprendžia, ar jie nori kavą gerti prie baro, ar prisėsti prie staliuko aikštėje. Kavinė įsteigta 1750 metais, taigi ji viena seniausių Venecijoje.“ Ją globojo Richardas Wagneris ir kiti garsūs žmonės, jie mėgo čia lankytis. Ji miesto istorijos dalis“.

Nepaisant to, skundų nemažėjant, miesto valdžia visgi nusprendė įsikišti ir atlikti tyrimą.
Sausį meras Luigi Brugnaro sureagavo į keturių turistų iš Japonijos skundą, kurie tvirtino, jog už lėkštę keptos žuvies, keturis kepsnius ir butelį vyno viename restorane netoliese šv. Morkaus aikštės sumokėjo 1100 eurų.

„Jei šis gėdingas atvejis pasirodys esąs tiesa, padarysime viską, kad kaltieji būtų nubausti. Mes visada už teisingumą“, – pareiškė meras.

Ir tokių kosminio dydžio sąskaitų atvejų labai daug, tačiau, panašu, kad turistų Venecijai nepritrūks, tad ir kainų niekas nesumažins.

„Telegraph Travel“ žurnalistė Anne Hanley rašo apie dar vieną garsų šv. Marko aikštės restoraną „Caffe Florian“: „Kai toks oras, žinoma, kad norisi prisėsti lauke aikštėje, tačiau būkite labai atsargūs: jei tuo metu groja muzika, teks mokėti papildomai. Nenorite papildomai mokėti už staliuką? Likite prie baro, kur galėsite stebėti, kaip gimsta nuostabūs kokteiliai“.

„Venecija – perbrangintų, turistų perpildytų ir liūdinantį maistą ruošiančių restoranų minų laukas. Laimei, yra kelios vietos, kur galima paskanauti autentiškos vietos virtuvės patiekalų“, – teigia ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)