Pakitusius atostogautojų įpročius atskleidė elektroninės parduotuvės „Pigu.lt“ apklausos rezultatai. Tyrimo duomenys rodo, kad šiemet net 72 proc. apklausos dalyvių renkasi atostogauti Lietuvoje – du kartus daugiau nei praėjusiais metais. Nepaisant to, kad dauguma lietuvių atostogauja vietiniuose kurortuose, šiais metais poilsiui gyventojai linkę išleisti daugiau nei įprastai.

Atostogaujančių skaičius mažėja

„Lietuvių atostogavimo įpročių kaitą stebime jau ketverius metus. Matome tendenciją, kad Lietuvoje daugėja gyventojų, kurie negaili lėšų atostogų malonumams. Kita vertus, matyti, kad gerokai padaugėjo ir nežadančių atostogauti išvis arba nusprendusių laisvą laiką praleisti namuose – tokį sprendimą šiemet priėmė net tris kartus daugiau žmonių nei 2015 m.“, – pranešime cituojama „Pigu.lt“ rinkodaros vadovė Giedrė Vilkė.

Anot kelionių entuziasto, knygų „Mokėk keliauti“ ir „Užkeikto keliautojo užrašai“ autoriaus Roberto Pogorelio, sprendimas atsisakyti atostogų gali būti žalingas sveikatai.

„Panašu, kad daugelis vis dar yra įsitikinę, jog keliavimas yra brangus malonumas ir tikisi atostogų sąskaita užsidirbti papildomai arba sutaupyti. Iš asmeninės patirties žinau, kad šiais pigių skrydžių ir internetinių nakvynės klubų laikais galima pakeliauti labai nebrangiai. Deja, dar ne visi Lietuvos žmonės tai atradę. Atostogauti ir pailsėti iš tiesų reikia – ne veltui įstatymai numato minimalų dviejų savaičių poilsį. Fizinė ir dvasinė sveikata yra svarbesnė negu papildomos pajamos atostogų sąskaita. Pailsėjęs žmogus yra darbingesnis ir laimingesnis“, – sako R. Pogorelis.

Suplanuotas laisvalaikis

Apklausos dalyvių pasiteiravus, be kokio daikto jie neįsivaizduoja atostogų, didžioji dalis korespondentų vienbalsiai sutarė, kad jų poilsiui svarbiausias yra mobilusis telefonas (32 proc.), fotoaparatas (20 proc.) ir knygos (8 proc.).

Poilsį gamtoje besirenkantys lietuviai kaip svarbius atostogų atributus įvardino dviračius (4,3 proc.), apsaugos priemones nuo saulės (8,1 proc.), meškeres (3,2 proc.), palapines (2,5 proc.), kepsnines (2,8 proc.).

Apklausą atliko pigu.lt savo internetinėje svetainėje. Apklausa buvo vykdoma birželio 5-20 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)