Turto bankas, siekdamas tinkamai pasiruošti numatomam Vilniaus koncertų ir sporto rūmų rekonstrukcijos techninio projekto parengimo pirkimui ir operatoriaus - nuomininko, kuris užtikrintų naujojo kongresų, konferencijų ir kultūrinių renginių centro veiklą, konkursui, gegužės 31 dieną paskelbė konsultaciją su rinkos dalyviais.

„Turbūt nėra nė vieno šalies gyventojo, kuris nežinotų buvusių Koncertų ir sporto rūmų. Smagu, kad šį centrą prikelsime antram gyvenimui ir jis džiugins miesto gyventojus, svečius bei kongresų dalyvius“ - sako laikinai Turto banko generalinio direktoriaus pareigas einantis Marius Kliokys. Įgyvendinus Vilniaus kongresų centro projektą, bus ne tik išsaugotas unikalus kultūros paveldo vertybės objektas, bet ir sukurtas universalus tarptautinius standartus atitinkantis kultūros ir konferencijų centras.

Šių buvusių Vilniaus koncertų ir sporto rūmų atgimimas bei pertvarkymas moderniu kongresų centru - reikšmingas valstybės socialinis ir ekonominis projektas. Lietuvos Vyriausybė šią rekonstrukciją pripažino valstybei svarbiu projektu.

Dėl Vilniaus koncertų ir sporto rūmų techninio projekto parengimo ir projekto vykdymo priežiūros paslaugų pirkimo dokumentų paruošimo, Turto bankas prašo suinteresuotų dalyvių teikti siūlymus, pastebėjimus, rekomendacijas CVP IS priemonėmis iki birželio 11 dienos 11 val.

Turto bankas išnagrinėjęs gautus pasiūlymus ir pastabas, priims sprendimą pritarti ar nepritarti gautiems pasiūlymams ir apie tai informuos suinteresuotus tiekėjus.

Kaip ELTA jau skelbė, po rekonstrukcijos Vilniaus kongresų centro plotas sieks 18.000 kv. m. Rekonstruotame centre bus įrengta 2500 vietų didžioji posėdžių salė, veiks konferencijų centras su 10 daugiafunkcių transformuojamų konferencijų salių po 156-500 vietų, susitikimų kambariai, kabinetai kongresų ir konferencijų organizatoriams, pranešėjams, aptarnaujančiam personalui, įvairios maitinimo erdvės bei parodų salės. Šį objektą planuojama išnuomoti 10-čiai metų.

Rekonstruojant pastatą bus keliami aukšti reikalavimai medžiagiškumui, įrengiamos modernios ir efektyvios inžinerinės sistemos: šildymo, vėdinimo, oro kondicionavimo, nauja elektros instaliacija, priešgaisrinė, apsauginė signalizacija ir kt.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)