Pagal antradienį Seimo priimtas naujas nuostatas nutarta šiais būdais gaunamas pajamas apmokestinti 9 proc. – gaunantys mokėtų 6 proc., o draudėjas (įmonė) 3 proc. – nuo pajamų, nuo kurių skaičiuojamos socialinio draudimo įmokos.

Seimas antradienį priėmė Sveikatos draudimo įstatymo pataisas, kuriomis nutarta praplėsti draudžiamųjų privalomuoju sveikatos draudimu (PSD) kategorijas ir į jas įtraukti papildomų grupių. Už naujas įstatymo nuostatas balsavo 114 Seimo narių, balsavusių prieš nebuvo, susilaikė 2 parlamentarai.

Žmonės, gaunantys tantjemas ar atlygį už jų veiklą stebėtojų taryboje ar valdyboje, įmokas mokės tokia pat tvarka kaip ir atlygį gaunantys atlikėjai ar sportininkai. Mažųjų bendrijų vadovai, kurie patys nėra mažųjų bendrijų nariais, bus laikomi apdraustaisiais tą mėnesį, už kurį bus sumokėtos PSD įmokos.

Tokio pat dydžio PSD įmokas moka dauguma šalies gyventojų, pavyzdžiui, dirbantys pagal darbo sutartį asmenys, teisėjai, politikai, autoriai, sportininkai, dirbantys pagal individualią veiklą ir panašiai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)