Vieni piktinasi aukštomis apgyvendinimo kainomis ar pastebi tik apleistas kurortų vietas, kiti – atranda sentimentų mūsų krašto gamtai ir pastebi daugiau pranašumų nei trūkumų.

Nekilnojamo turto atstovai tikina, jog lietuviai ne tik renkasi poilsį Neringoje, Palangoje ar Šventojoje, bet ir vis dažniau, palankiomis sąlygomis, gali įsigyti čia pastovų būstą.

Šventosios viešbučių, vilų, svečių namų savininkai jau pasiruošę priimti poilsiautojus, tačiau neslepia, jog Šventoji daugiausiai poilsiautojų sulaukia prasidėjus Joninėms.

Poilsis Šventojoje įmanomas ir nuo 4 eurų už parą.

„Už tokią sumą galime pasiūlyti kambarį, tačiau poilsiautojai naudosis bendra virtuve, tualetu ir dušo kambariu. Pailsėti už 4 eurus kviečiame iki Joninių. Vėliau ši kaina šoktels iki 6 ar 7 eurų už parą.“, – pasakoja poilsio namų „Aušra“ administratorė Rita.

Vasaros sezonui į Šventąją dirbti suvažiavęs jaunimas dažniausiai nuomai išleidžia nuo 3 iki 5 eurų už dieną.

Kasmet užsidirbti ar darbingai praleisti vasaros suvažiuoja per 300-400 darbuotojų. Didžioji dauguma – paaugliai ir jaunuoliai iki 20 metų.

Pagrindiniai darbai čia – barmeno, padavėjo, pardavėjo, virėjo.

Čia dirbti atvykę jaunuoliai prabangos neieško, o dažniausiai renkasi pigiausią nuomos variantą.

Daugiau prabangos ir komforto ieškantiems poilsiautojams vargti irgi nereikia.

„Pajūrio sodybos“ direktorius Arūnas Riepšas DELFI tikino, jog vienu metu gali priimti iki 250 svečių. Čia naktis dviviečiuose apartamentuose kainuoja nuo 50 eurų.

„Pajūrio sodyba“ savo svečiams siūlo ne tik nakvynę, bet turi ir restoraną, mini zoologijos sodą ir nemažą baseiną.

Tuo tarpu, svečių namų „Floros Simfonija“ padalinio vadovas Karolis Tautkus pasakoja, jog džiaugiasi poilsiautojų aktyvumu Šventojoje: „Kiekvienais metais jaučiame vis didesnį pasisekimą versle ir poilsiautojų poreikį ilsėtis kokybiškai. Veikiame jau trečius metus ir labai džiugu, jog mūsų svečiai visada sugrįžta atgal“,– teigia „Floros Simfonijos“ vadovas.

Šiuose svečių namuose įrengta 50 kambarių, nakvynė iki Joninių čia kainuoja 30 eurų, o po Joninių - 35 eurai.

Siūlo pirkti būstą ir už 170 tūkst. eurų


Kaip niekada anksčiau Šventojoje pilna nekilnojamąjį turtą įsigyti raginančių skelbimų. Parduodami naujai įrengti butai, kotedžai.

Didžiausias gyvenamųjų butų kompleksas „Elija“ sudarytas iš net 9 daugiaaukščių gyvenamųjų namų, kuriuose įsikūrę keli šimtai apartamentų.

„Naujoji Elija“ pardavimų vadovė Andželika Glavdel DELFI pasakojo, jog prabangius butus arčiausiai jūros esančiuose jų kompanijai priklausančiuose penkiuose daugiaaukščiuose renkasi būtent lietuviai: „Daugiausiai butų parduodame lietuviams.

Lietuviai emigrantai sudaro nemažą dalį pardavimų „Elijoje“. Butų kainos, priklausomai nuo ploto siekia nuo 30 000 iki 170 000 eurų. Kad pro langą matytųsi jūra užtenka ir 80 000 eurų. Norintiems pabėgti nuo Palangos kičo ir triukšmo Šventoji ir „Elija“, nuo kurios vos keletas minučių iki jūros yra tobula vieta“.

Ošupio taku mėgstantiems pasivažinėti dviratininkams ypač pamėgta vieta tapo kavinė „Cafe o le“.

Rotondos tipo pastato kūrėjas – Eugenijus Pigulevičius. Trejus metus veikiantis baras savo svečiams siūlo nusiimti batus ir pagulėti unikalioje terasoje antrame aukšte. Įrengti gultai ir puikus kraštovaizdis suteikia ramybės jausmą.

Poilsio komplekso ir kavinės šeimininkai Kristina ir Eugenijus tvirtina, jog viskas sukurta iš didelės meilės.

Nemažą dalį verslų Šventojoje valdančiam Egidijui Budginui priklauso penki apgyvendinimo kompleksai.

Tai naujos statybos nameliai ir viešbučiai.

Pats Egidijus teigia norintis įtikti visiems svečiams, tad visada stengiasi puoštis, tvarkytis ir sukurti Šventosios poilsiautojams trokštamą komfortą.

Visuose kambariuose įrengtos atskiros virtuvės, vonios kambariai, veikia kabelinė televizija ir internetas. Jei iki Joninių naujuose viešbučiuose dvivietis kambarys kainuoja 20 eurų, tai po jų ši kaina išaugs iki 30 eurų. Sezono metu keturvietis liukso klasės kambarys siekia 80 eurų.

„Aš labai džiaugiuosi, jog Šventosios verslininkai renovuoja senus pastatus. Šiemet atsidarome naują viešbutį, kurį įrengėme senose pašto patalpose. Tai ne mano vieno pavyzdys, kai senus pastatus prikeliame naujam kvėpavimui.

Todėl, labai džiaugiuosi kai tokie pastatai pakliūna į geras rankas. Šventosios verslininkus irgi reikia suprasti. Turime vos pusantro mėnesio sezoną. Turime investuoti, atpirkti investicijas ir dar užsidirbti, kad galėtume pragyventi žiemą.

Kad atsipirktų kai kurie objektai gali prireikti ir dešimties metų.“,– DELFI kalbėjo E. Budginas.

DELFI kviečia apžiūrėti naujausią foto galeriją ir atrasti atsinaujinančią Šventąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)