Sausio pabaigoje „Sodra“ pristatė metinį įsiskolinimų valdymo planą, kurį vykdys visus metus, rašoma išplatintame pranešime spaudai

Pagrindinis jo tikslas – kiekvieną mėnesį mažinti įsiskolinusių asmenų skaičių, skatinant juos susimokėti arba nurašant nesumokėtas įmokas nuo jų banko sąskaitų.

Nuo paskutinio nurašymo nuo sąskaitų kovo 24 d. iš įsiskolinusių asmenų surinkta 2,19 mln. eurų: 1,46 mln. Eur žmonės susimokėjo patys, o 0,78 mln. Eur buvo nurašyti nuo sąskaitų.

Pasak pranešimo, apie susidariusį įsiskolinimą ir planuojamą jo nurašymą nuo sąskaitos kiekvieną mėnesį informuojami tie skolingi asmenys, kuriems tą mėnesį numatoma pateikti mokėjimo nurodymą per PLAIS sistemą.

Tai daroma visais turimais kanalais: siunčiant pranešimus į asmeninę „Sodros“ paskyrą bei elektroniniu paštu. Deja, elektroninio pašto adresus nurodę yra tik kas trečias „Sodros“ klientas, todėl kitus informacija gali pasiekti ne taip operatyviai.

Gyventojai kviečiami prisijungti prie savo asmeninės „Sodros“ paskyros, per mūsų interneto svetainę www.sodra.lt ir pasitikrinti, ar esate pateikę savo kontaktus ir juos atnaujinę – taip svarbi informacija Jus pasieks greičiau ir patogiau.

Primename, kad tai padaryti galima prisijungus prie savo asmeninės paskyros adresu https://gyventojai.sodra.lt/, punkto „Mano nustatymai“ skiltyje „Kontaktiniai duomenys“.

Asmenims, laiku nesusimokėjusiems PSD įmokų, bus duodama laiko tai padaryti. Pranešimai apie planuojamus nurašymo veiksmus bus siunčiami mėnesio pradžioje, o mokėjimo nurodymai pateikiami po 20 dienos. PSD įmokos turi būti mokamos kiekvieną mėnesį iki einamojo mėnesio paskutinės dienos, o vėliau fiksuojamas įsiskolinimas.

Šiuo metu vieno mėnesio įmokos dydis 34,20 Eur.
Labai svarbu mokant įmokas nurodyti teisingą įmokos kodą (364 – mokant einamąsias PSD įmokas, 365 – mokant įsiskolinimą, 366 – mokant delspinigius), nes to nepadarius įmokos gali būti neįskaitytos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (252)