Rinktis galima nuo aukščiausios rūšies mėsos gaminių ar sveikuoliškos duonos iki gėlių ar kitų augalų sėklų.

Daugiausiai eurą ar net mažiau kainuojančių prekių „Maximos“ parduotuvėse, iš visų daugiau nei 9 tūkstančių, pagal skaičių yra pramoninių prekių ir bakalėjos maisto prekių skyriuose. Atitinkamai – beveik 3 tūkstančiai ir daugiau nei 2,5 tūkstančio prekių. Dar apie 1,5 tūkstančio tokių prekių yra ir šviežio maisto – vaisių ir daržovių, pieno produktų, mėsos, žuvies, kulinarijos ir konditerijos, duonos gaminių – skyriuose.

Tiesa, jeigu žiūrėtumėme, kokią dalį atskirų skyrių asortimento sudaro šios nebrangios prekės, jos vyrautų pirkėjams svarbiausiuose skyriuose.

Pavyzdžiui, iki 1 euro kainuojančios prekės sudaro beveik ketvirtadalį viso šviežio maisto skyrių asortimento, kuriuose – vaisiai ir daržovės, pieno produktai, duonos gaminiai, šviežia mėsa ir žuvis, kulinarijos, konditerijos gaminiai, kiaušiniai. Daugiausia nė euro nekainuojančių prekių iš minėtųjų šviežio maisto skyrių – tarp duonos gaminių (68 proc. viso duonos gaminių asortimento), pieno produktų (40 proc.), vaisių ir daržovių (30 proc.).

Prekės už vieną eurą ar mažiau bakalėjos prekių skyriuose sudaro lygiai trečdalį visų prekių, o šaldytų maisto prekių skyriuose – beveik trečdalį (28 proc.).

Iki vieno euro iš šaldytų prekių, žinoma, dažniausiai kainuoja ledai, tačiau yra nemažai ir šaldytų daržovių, uogų, vaisių ir grybų. O tarp bakalėjos prekių eurą ar pigiau kainuoja įvairūs makaronai, sausainiai, riešutai, prieskoniai ir daugybė kitų prekių.

Pasirinkimas gausus ir norintiems patiems pasigaminti sočius pietus ar vakarienę.

Pasak pranešimo, žiūrint į realius „Maxima“ parduotuvių pardavimus, šių metų sausio mėnesį eurą ar net mažiau kainavusios prekės sudarė beveik 57 proc. visų prekių pirkėjų krepšeliuose.

Populiariausios maisto prekės (15 jų) buvo bananai, sveriamos bulvės, raikytas batonas, glaistytas varškės sūrelis, cukrus, spurga su įdaru, baltagūžiai kopūstai, plautos morkos, svogūnai, avokadas, kiaušiniai, pienas, obuoliai, prancūziškas batonas ir mineralinis vanduo.

Bendrovė „Maxima LT“ šiuo metu Lietuvoje valdo 237 „Maxima“ parduotuves, kuriose dirba beveik 16 tūkst. darbuotojų ir kasdien apsilanko daugiau nei 550 tūkst. pirkėjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)