Dar visai neseniai madingiausia kortelė, kurią galėjai išsitraukti iš savo piniginės buvo „Revolut“, bet panašu, kad šis finansų startuolis jau susikūrė pakankamą klientų bazę.

DELFI jau rašė, kad „Revolut“ neseniai pradėjo bloginti savo siūlomų paslaugų sąlygas: nuo vasario 5 dienos nemokamai per mėnesį išgryninti bus galima tik iki 200 svarų sterlingų (238 eurai), kai anksčiau limitas siekė 547 svarus (650 eurų).

Anksčiu įmonė taip pat nemokamai dalijo savo korteles, jas tereikėjo užsisakyti. Tačiau šiuo metu kortelės atsiuntimas paštu jau kainuoja 5 svarus.

Dabar pažangūs gyventojai įsigudrino gauti kitą nemokamą kortelę. Jas dalina Berlyne įsikūręs N26.

Europos mobilusis bankas

N26 tvirtina, kad taps pirmuoju Europoje mobiliuoju banku. 2016 metų liepą banko licenziją Vokietijoje gavęs startuolis praėjusių metų pabaigoje pranešė, kad veiks jau 17 šalių.

Gruodį prie Vokietijos, Austrijos, Prancūzijos, Ispanijos, Italijos, Graikijos, Airijos ir Slovakijos prisijungė Lietuva, Latvija, Estija, Belgija, Suomija, Liuksemburgas, Nyderlandai, Portugalija bei Slovėnija.

Savo interneto svetainėje 2013 metais įkurta įmonė skelbia turinti 200 tūkst. klientų. 160 darbuotojų turintis N26 yra pritraukęs 53 mln. JAV dolerių investicijų, o jo sėkme yra patikėjęs ir vienas iš „PayPal“ įkūrėju, milijardierius Peteris Thielas.

Sąskaita – per aštuonias minutes

N26 giriasi, kad potencialus klientas sąskaitą jų sistemoje gali atsidaryti per aštuonias minutes.

Netrukus po to jis jau gali naudodamasis programėle išmaniajame telefone vykdyti momentinius pinigų pervedimus – nusiųsti ir gauti lėšas iš kitų N26 vartotojų ir iš karto gauti apie tai patvirtinimą, išlaidų ataskaitas.

Vokiečių startuolis bendradarbiauja su kitais inovatyviais finansinių paslaugų tiekėjais: „MoneyBeam“, „Mastercard“ ir „TransferWise“. Pavyzdžiui, „TransferWise“ jam leidžia atlikti nemokamus pervedimus užsienio valiutomis.

Taip pat iki vasario 1 dienos klientai gali pasinaudoti galimybe gauti nemokamą „Mastercard“ kortelę. Įmonė aiškina, kad šią akciją vykdo kaip padėkos gestą pirmiesiems savo klientams. Vėliau kortelės užsisakymas kainuos 2,9 euro.

N26 taip pat leidžia atlikti 5 nemokamus pinigų išgryninimus per mėnesį. Viršijus šį limitą, kiekvieno kaina – 2 eurai.

Norintiems pinigus išgryninti užsienio valiuta teks mokėti 1,7 proc. mokestį. N26 tvirtina, kad taip skatina žmones nenaudoti grynųjų – atsiskaitymas kortele, taip pat ir užsienio šalyse, yra nemokamas.

N26 taip pat siūlo „N26 Black“ paslaugą, kuri kainuoja 5,9 euro per mėnesį. Ji suteikia nemokamą juodos spalvos„Mastercard“ kortelę, kelionių draudimą ir išmanaus telefono draudimą vagystės atveju. Taip pat – metais ilgesnę garantiją įsigytiems pirkiniams bei nemokamą užsienio valiutos išgryninimą.

Kaip nurodo Lietuvas bankas, N26 yra vienas 290 kitų Lietuvos teritorijoje be įsteigto filialo veikiančių Europos bankų, o jo priežiūrą atlieka Vokietijos institucijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)