Daiva lašišų užtepėlę, kurią gamina „Kėdainių konservų fabrikas“ nusipirko Klaipėdoje, prekybos centre „Banginis“ esančioje „Maxima“ parduotuvėje.

„Dažnai perkame šį užkandį, nes jis yra greitai paruošiami pusryčiai – užtepi ant duonos ir gali valgyti. Be to, visada buvome patenkinti ir kokybe. Tądien toji užtepėlė kainavo 99 centus, jai buvo taikoma akcija, nes ji įprastai kainuoja apie du eurus. Pasiėmiau vieną indelį, o kitą rytą jį atidariau ruošti pusryčius. Net pati nustebau, kad visas produkto paviršius po dangteliu buvo supelijęs. Matyti, kad pelėsis įsimetęs jau seniai, nes vienas kampas net pajuodavęs. Dar patikrinau, jog produktas tikrai galioja iki 2020 metų. Man tik smalsu, ar vienas indelis buvo toks nevykęs, ar visa jų partija“, – smalsavo pašnekovė

Ji tikino neturinti priekaištų nei prekybos centrui, nei jo darbuotojams, nes jie tikai nėra pajėgūs patikrinti visų produktų. „Atidesnė turėjau būti pati, nes jau vėliau, kai gerai pažiūrėjau, pelėsis aiškiai matėsi ir per indelį, kuris užsuktas. Todėl tiesiog noriu visus pirkėjus įspėti, kad visada labai atidžiai apžiūrėtų, ką perka, nes visko gali pasitaikyti“, – dėstė moteris.

Ji svarstė, jog pelėsis galėjo atsirasti todėl, kad indelis tiesiog kartą buvo atsuktas ir paskui nesandariai uždarytas. „Neisiu ir nekovosiu dėl tų 99 centų, nors čekį ir turiu. Mano tikslas yra savo pavyzdžiu parodyti, kad visi turime būti budrūs“, – teigė pašnekovė.

Prekybos tinklo „Maxima“ Korporacinių reikalų departamento direktorius Rosvaldas Gorbačiovas apgailestavo, jog pirkėja nusipirko netinkamą vartoti maisto produktą.

„Atsiprašome mūsų pirkėjos ir kviečiame su pirkimo kvitu grąžinti prekę bei atgauti sumokėtus pinigus. „Maxima“ visuomet siekia, kad maisto produktai ir prekės būtų kokybiškos ir saugios, todėl, tik gavę informaciją apie šį produktą, patikrinome šią prekė ir kitose parduotuvėse. Daugiau sugedusių užtepėlių neradome. Taip pat susisiekėme su tiekėjais bei pranešėme apie šį atvejį. Gali būti, kad užtepėlė sugedo dėl nesandaraus dangtelio arba trasportavimo metu atsiradusių dangtelio pažeidimų. Apie šį nutikimą jau pranešėme produkto tiekėjams, kad ateityje būtų atidžiau tikrinami bei transportuojami produktai bei tokių situacijų nepasikartotų. Dėkojame mūsų pirkėjai, jog ji neliko abejinga bei pranešė apie pasitaikiusią nekokybišką prekę“, – teigė R. Gorbačiovas.

„Kėdainių konservų fabriko“ Kokybės skyriaus vadovė Daiva Vaitkevičienė teigė, jog konservuota lašišų užtepėlė, kurios galiojimo laikas yra iki 2020 metų, galėjo supelyti tik dėl to, jog buvo pažeista pakuotė.

„Mes ir specifikacijoje rašome, kad galiojimo laikas yra ketveri metai, jei nepažeidžiama pakuotė. Juk atidarius indelį, užtepėlę reikėtų suvartoti kuo greičiau, per kelias dienas, nes kitaip ji tikrai supelys, bus nebetinkama valgyti“, – aiškino D. Vaitkevičienė.

Ji samprotavo, jog užtepėlės pakuotė galėjo būti pažeista produktus transportuojant. Neatmestina ir tai, jog parduotuvėje kažkas tiesiog atsuko dangtelį pasižiūrėti, kas yra indelio viduje, o paskui jį užsuko. Taip pakuotė nebuvo pažeista, tačiau indelyje esantis produktas turėjo sąlytį su oru, o jis ir yra pagrindinė sąlyga atsirasti pelėsiui.

„Konservuotas produktas pradeda gesti, kai gauna oro. Dažniausiai tai būna transportavimo problema, nes tada indeliai įskyla ar pažeidžiamas dangtelis. Tokie produktai neturėtų atsirasti parduotuvių lentynoje, tačiau suprantama, jog sunku patikrinti visus indelius. Tai, jog konservuoti produktai dėl pažeistos pakuotės pradeda gesti yra natūralūs mūsų nuotoliai.

Esame paskaičiavę, jog iš tūkstančio konservuotų produktų indelių apie 2 proc. gali būti pažeisti transportuojant ar kitais būdais, o tada produktas nebebus tinkamas vartoti. Jei pirkėjai neturi kasos kvito, jog prekybos centre pirko mūsų gaminį, jie gali kreiptis tiesiogiai į mus. Tikrai rasime sprendimą, kaip kompensuoti patirtus nuostolius“ – tikino D. Vaitkevičienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (187)