„Kadangi neturėjau paso, jis užblokuotas prieš daugelį metų, dabar jo prireikė ir užsiregistravau jį pasidaryti per 5 darbo dienas. Prieš atvykstant pasidaryti nuotraukos, reikėjo atsinešti banke padarytos įmokos kvitą“, - pasakojo mergina.

Gintarė teigė žinojusi, kad galima pinigų pervedimą padaryti elektronine bankininkyste, tačiau vis vien reikėtų eiti į banko skyrių, nes atsispausdinus elektroninių pervedimo įrodymą ant jo reikia banko antspaudo.

„Nuėjau į banką ir sumokėjau 57 eurus, tačiau nustebino komisinis mokestis „Swedbanke“. 1,45 euro. Bet juk ne į užsienį darytas pavedimas“, - banko komisiniu mokesčiu stebėjosi portalo DELFI skaitytoja.

„Swedbank“ atstovas spaudai Saulius Abraškevičius komentavo, kad jei mergina už paslaugą būtų mokėjusi interneto banke, jai ši paslauga būtų kainavusi ne 1,45 euro, bet 0,23 euro (jei mokama į „Swedbank“ sąskaitą iš to paties banko sąskaitos) arba 0,41 euro (jei mokama tarp skirtingų bankų sąskaitų).

„Atliekant mokėjimą banko padalinyje su konsultanto pagalba, tai visada kainuoja brangiau – 1,45 euro mokant iš savo sąskaitoje esančių pinigų, 2,32 euro – mokant grynaisiais“, – patvirtino banko atstovas.

S. Abraškevičius teigė, kad atlikus mokėjimą interneto banke banko skyriuje mokėjimo pavedimo kopiją galima atsispausdinti.

„Jei toks mokėjimo patvirtinimas įmoką gavusiai institucijai netinka, klientas visada gali banko padalinyje gauti mokėjimo pavedimo kopijos išrašą (0,29 euro)”, – pridėjo banko atstovas spaudai.

Policijos departamento Migracijos tarnyba informuoja, kad už asmens dokumentą susimokėti galima iš anksto arba pačioje tarnyboje.

„Minėtą valstybės rinkliavą taip pat galima sumokėti banko kortele migracijos tarnyboje arba grynais per mokėjimo aparatą „Fox box“ – tarnyboje, kuriose šie aparatai įrengti. Primename, kad atsiskaitant banko kortele arba grynaisiais „Fox box“ terminalu, mokamas administravimo mokestis“, – rašoma Policijos departamento atsakyme į DELFI užklausą.

Taigi, atsiskaitant už asmens dokumentą tarnyboje taip pat reikės papildomai susimokėti: atsiskaitant banko kortele taikomas 0,58 eurų administravimo mokestis; grynaisiais per „Fox box“ ar „Perlo“ terminaluose – 0,6 eur mokestis.

„Jei sumokėta internetu, apie tai reikia pasakyti darbuotojui, priimančiai prašymą. Jei dokumentas daromas skubos tvarka, tuomet privaloma pateikti atspausdintą mokėjimo pavedimą, patvirtintą banko antspaudu“, – aiškina Policijos departamento migracijos tarnyba.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (225)