Taip teigia specialistų paieškos portalas, jau penktą kartą išrinkęs Lietuvių patraukliausių darbdavių dešimtuką.

„Iš dešimties įmonių, į kurias lietuviai labiausiai veržiasi dirbti, aštuonios yra užsienio kapitalo įmonės, tik „Ruptela" ir „A Žilinskio ir Ko" įmonių savininkai iš Lietuvos, be to, daugiausia svajonių darbdavių veikia IT ir finansų srityse, – dėsto cvmarket.lt atstovė Raimonda Tatarėlytė, – visi TOP10 dalyviai turi lietuviams patraukliausius pranašumus: yra stabilūs, siūlo ne tik patrauklų atlyginimą, bet ir puikias sąlygas tobulėjimui, taip pat įdomų, dinamišką darbą ir viliojančias karjeros galimybes.“

Pačiu patraukliausiu Lietuvos darbdaviu šiemet tapo SEB bankas, kuriam Lietuvoje dirba netoli 2,5 tūkst. darbuotojų. Toliau dešimtuke „Barclays" operacijų centras Lietuvoje (1218) bei
Western Union Processing Lithuania", šiuo metu įdarbinusi per 1,5 tūkst. Ketvirtas sąraše „Swedbank". Jame ir antrinėse įmonėse darbuojasi 2390 specialistų.

Penktoje vietoje „Bitė Lietuva" (558).

Toliau sąraše rikiuojasi „TEO LT" (1792), bendrovė „Felit", valdanti „Ikea Lietuva" (369) ir trys patraukliausiųjų TOP10 naujokės: informacinių technologijų bendrovės „Ruptela" (167) ir „Adform Lietuva" (458) bei vienintelė dešimtuke inžinerijos UAB „A. Žilinskio ir Ko" (323).

Patraukliausieji šiemet žada nešykštėti naujų darbų. „Ruptela" planuoja iki šių metų pabaigos priimti 40 darbuotojų.

Tarp jų ir 15 pardavikų, dirbsiančių su užsienio rinkomis. SEB bankas Vilniuje veikiančiame paslaugų teikimo centre numato sukurti iki 100 naujų darbo vietų. „Western Union Processing Lithuania" šiemet kaip ir pernai personalą gausins trečdaliu. Anot „Bitė Lietuva" vykdomojo direktoriaus Prano Kuisio, įmonė irgi nusiteikusi naujuose salonuose ir Bitės klientų aptarnavimo centre įdarbinti apie 30 naujų specialistų.

Antra tiek iki šių metų pabaigos priims „Teo" kartu su „Omnitel". Šių metų kovą pradėjęs veikti „Swedbank“ grupės nefinansinių paslaugų filialas Lietuvoje planuoja, kad per artimiausius kelis metus jame dirbs iki 400 darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)