„Bet kas, kas yra susiję su mažmenine prekyba, ar tai būtų kalbos apie turguje esančias kainas, ar būtų nauja parduotuvė, visą laiką sulaukia labai didelio susidomėjimo. Bet kainos, aš manau, yra vienas iš pagrindinių variklių, nes Lietuvoje, kaip bebūtų, namų ūkiai išleidžia 20-30 proc. savo pajamų. Tai iš tiesų didelis rodiklis, kai Europos Sąjungos vidurkis yra apie 15 proc.“, – LRT laidoje „Dėmesio centre“ ketvirtadienį kalbėjo „Swedbank“ Asmeninių finansų instituto vadovė Odeta Bložienė.

Vadybos konsultantas Justas Gavėnas sako pritariantis nuomonei, kad „Lidl“ pakankamai gerai pasiruošė vykdydama informacinę kampaniją iki šio ketvirtadienio, kai vienu metu atidaryta penkiolika parduotuvių.

„Jos metu susidarė informacinis vakuumas, kuris prasprogo būtent šiandien ir įtraukė visus tuos žmones, „duonos ir reginių“ stebėtojus patirti fiestą, kurią jie patyrė. Turime kalbėti apie masinę euforiją, ją matome ir tradicinėje prekyboje, kai būna didelės nuolaidų, išpardavimų akcijos (...). Tai yra didelis įvykis, tai didelis žaidėjas, pasaulinio lygio mažmeninių prekybos tinklų su dideliu asortimentu, atnaujintomis parduotuvėmis – reginys didžiulis, tuo pačiu, smalsumas nugali“ – svarstė ekspertas.

Pasak jo, fenomenalu, jog „Lidl“ pavyko reklaminei kampanijai pritraukti Lietuvos krepšinio legendą Arvydą Sabonį.

„Galime kritikuoti kiek norime, bet matome rezultatą, o rezultatas yra tas, kuris tenkina „Lidl Lietuvą“, – sakė jis.

Vokietijos kapitalo mažmeninės prekybos bendrovė „Lidl Lietuva“ ketvirtadienį Lietuvoje atidarė pirmąsias 15 parduotuvių, prie kurių nuo pat ankstyvo ryto rikiavosi ilgos pirkėjų eilės. Lietuva yra 26-oji rinka, kurioje veikia šis tinklas. Vilniuje ketvirtadienį atidarytos penkios, Kaune – dvi, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje ir Mažeikiuose – po vieną „Lidl“ parduotuvę.

BNS skaičiavimais, įmonė stato ir planuoja atidaryti daugiau nei 30 parduotuvių įvairiuose šalies miestuose. Bendrovė taip pat vis dar aktyviai įsigyja nekilnojamojo turto visoje Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (697)