Nustebino net vokiečius

Šešiaviečiai „tuktukai“ jau dabar vadinami limuzinais, nes važiuoti jais išties malonu ir patogu: elektra varomos transporto priemonės neskleidžia nei triukšmo, nei kvapo.

Tris tokius „tuktukus“ iš Olandijos į Lietuvą atsivežė bendrovė „Etripas“. Vieno kaina – 25 tūkst. eurai.

Dvi tokios transporto priemonės žmones vežios Nidoje, jei reikės, ir kitose Neringos gyvenvietėse, o trečioji bus skirta aptarnauti kruizinių laivų turistus Klaipėdoje.

„Ateityje tokių „tuktukų“ ketiname įsigyti ir daugiau, tačiau dabar pradedame su trimis ir tirsime poreikį, klientų požiūrį. Norime, kad mūsų investicija kuo greičiau atsipirktų, tačiau esminė priežastis, kodėl nusprendėme imtis tokio verslo yra ta, kad mylime Nidą ir ekologiją“, – teigė bendrovės „Etripas“direktorius Mindaugas Žurkauskas.

Pirmieji limuzinais vadinamus „tuktukus“ išbandė vokiečių turistai, kurie į Klaipėdą atplaukė kruiziniu laivu. „

Jų reakcija buvo „vau“. Nors daug keliauja, tačiau net vokiečiai dar nematė tokios paslaugos. Mes ir patys žinome, kad esame vieninteliai Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Danijoje, Suomijoje, kurie teiksime tokią paslaugą“, – kalbėjo M. Žurkauskas.

Jis tikino, jog važiuoti tokiu prabanga dvelkiančiu „tuktuku“ nebus brangu.

„Kaina prasideda nuo vieno euro už kilometrą žmogui. Jei vaikas, tai euras, jei suaugęs žmogus, tada kaina – du eurai.

Fiksuota kaina galios tam tikruose maršrutuose, pavyzdžiui, nuo Nidos centro iki paplūdimio. Jei „tuktukas“ dirbs kaip taksi, nes mes teiksime ir tokią paslaugą, mus bus galima išsikviesti, tada kaina jau priklausys nuo nuvažiuotų kilometrų. Dirbant pagal iškvietimus, kilometro kaina prasidės nuo 50 centų“, – aiškino pašnekovas.

Kilometras - euras

Nidoje šią vasarą taksi paslaugas teiks ir tradiciniai „tuktukai“, kuriuos įprasta matyti Azijos šalių gatvėse.

Tokį verslą dar pernai pradėjo bendrovė „Hagtransa“. Ji į Klaipėdą atsivežė penkias Italijos įmonės „Piagi“ transporto priemones.

„Pernai žmones vežiojome Klaipėdoje, Smiltynėje, pavyzdžiui, nuo kelto iki Jūrų muziejaus, o šiemet tris iš penkių „tuktukų“ perkėlėme į Nidą. Jie dirbs kaip taksi. „Tuktukus“ bus galima išsikviesti ir specialiu iškvietimo numeriu, ir per programėlę išmaniajame telefone“, – teigė bendrovės „Hagtransa“ direktorius Haroldas Dalangauskas.

Šie „tuktukai“ nuo vadinamųjų limuzino klasės skiriasi tuo, jog yra varomi benzinu. Be to, viename „tuktuke“ telpa trys žmonės ar du suaugusieji ir du vaikai.

„Kol kas Nidoje dirbs trys tokie „tuktukai“, du palikome Klaipėdoje. Jei bus poreikis, tada visus penkis atvarysime į Nidą“, – kalbėjo H. Dalangauskas.

Jis nenorėjo įvardinti vieno „tuktuko“ kainos, bet prasitarė, kad ji siekia iki 10 tūkst. eurų. „Norime didinti jų parką, tačiau su italais labai sunku bendrauti. Parašai laišką, paprašai, kad atsiųstų pasiūlymą dėl „tuktukų“ pirkimo, ir tris mėnesius lauki bet kokio atsakymo. Tikiuosi, kad ateityje „tuktukų“ tikrai turėsime daugiau“, – vylėsi pašnekovas.

Jo žodžiais, važiuoti šiais „tuktukais“ kientai galės ne tik Nidoje, net ir Preiloje, Pervalkoje. „Jie veiks kaip taksi – įjungi taksometrą ir važiuoji. Įsėdimo mokestis sieks du eurus, o kilometro kaina – eurą“, – įvardijo H. Dalangauskas.

Jis įsitikinęs, jog „tuktukai“ prieš įprastus taksi pranašesni tuo, kad jais važiuoti yra egzotika, o kainos tikrai nesikandžioja.

Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis pasidžiaugė, jog Nidoje atsirado tokia paslauga. „Ji bus alternatyva įprastiems taksi, kurie, aišku, išliks. Tačiau jau bus konkurencija ir niekas nebegalės mūsų kaltinti, kad taksi nuvažiuoti nuo Nidos iki Preilos kainuoja 20 eurų“, – teigė D. Jasaitis.

Nuomos garsiąsias „Vespas

Nidoje poilsiautojų šią vasarą laukia dar viena „ratuota“ naujovė: prasidės įžymiųjų motorolerių „Vespa“ nuoma.

„Kol kas mūsų tikslas nėra uždirbti, tiesiog norime pabandyti, ar ši paslauga Nidoje prigis. Kol kas nuomosime penkias „Vespas“, o jei gerai seksis, tada jų daugės“, – teigė idėjos sumanytojas ir ją įgyvendinęs nidiškis Aurimas Laukys.

„Vespų“ nuomos punktas veiks Nidos centre, netoli autobusų stoties.

Anot jo, tokią idėją padiktavo poreikis.

„Neringoje jau kurį laiką veikia „Vespų“ klubas „Nidos bitės“. Bendraujame su kitų mietų klubais ir iš jų narių teko dažnai išgirsti klausimų, kodėl „Vespų“ Nidoje negalima išsinuomoti. Pamačiau, kad yra toks poreikis, todėl ir nusprendžiau pabandyti“, – apie verslo pradžią kalbėjo A. Laukys.

Išsinuomoti „Vespą“ trims valandoms kainuos 20 eurų, visai dienai – 35 eurus. „Visi, kurie norės jas nuomotis, turės turėti B kategorijos vairuotojo pažymėjimą, palikti 200 eurų dydžio depozitą. Tada pasirašome sutartį ir išleidžiame į kelią“, – kalbėjo A. Laukys.

Jis tikino, kad spalvingos „Vespos“ ne tik pasitarnaus savarankiškai po Kuršių neriją norintiems pasižvalgyti žmonėms, bet ir papuoš šį unikalų gamtos kampelį. „Mes norime bandyti pakeisti žmonių mąstymą, kad nebūtina visur važiuoti automobiliu, kad yra ir kitų, gerokai mažiau aplinką teršiančių transporto priemonių“, – tikino A. Laukys.

DELFI primena, kad Neringa įvažiuojantiems automobiliams šiemet padvigubino - nuo 10 iki 20 eurų - ekologinį mokestį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (234)