Na, o Palangos populiarių restoranų ir picerijų atstovai sako, kad kainos pastaruoju metu nesikeitė.

„Manau, tam turistui tikriausiai nepasisekė. Juk žmogus gali rinktis, kur ir kaip jam pietauti. Kita vertus, reikia suprasti, kad didėja žaliavos kainos, pavyzdžiu, pabrango daržovės“, – sakė Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentas Darius Miklovas.

Į DELFI redakciją kreipėsi Vilniaus gyventojas Andrejus, jis piktinosi didėjančiomis kainomis populiariame Lietuvos kurorte – Palangoje: „Balandį kelias dienas ilsėjausi Palangoje. Dar ne sezonas, o kainos restoranuose ir kavinėse trigubai padidėjusios. Kas anksčiau kainavo litais, dabar tiek kainuoja eurais“, – sakė jis.

Anot jo, dar prieš kelerius metus šaltibarščiai restoranuose kainavo 3,5 lito, o dabar – 3,5 euro. Jis netgi pasidalino jo pastebėjimus patvirtinančia fotografija.

„Įdomu, kad šaltibarščius už 3,5 euro reklamuojantis stendas buvo pastatytas centrinėje gatvėje, t. y. ši kaina reklamuojama kaip marketinginė, einamoji, ją rašo stende prie įėjimo, kad pritrauktų klientus! Vadinasi, tai dar ne riba“, – padarė išvadą turistas.

Andrejus konstatavo, kad pusryčiai ir pietūs kavinėse ir restoranuose Lietuvos pajūryje irgi pabrango.

„Anksčiau ne sezono metu Palangoje buvo galima papusryčiauti kavinėje su karštu patiekalu už 10 litų, dabar tik kavos su bandele už tokius pinigus nusipirksi. Na, o pietūs jau kainuoja kaip vakarienė – už pietus su sriuba ir antru patiekalu tenka mokėti po 10–13 eurų. Tai kažkokios fantastinės sumos, kalbu ne apie prabangius restoranus“, – piktinosi Andrejus.

Jis prognozuoja – jei maistas kavinės taip pabrango balandį, galima spėti, kad sezono įkarščiu kainos bus dar didesnės.

Populiariame Palangos restorane „Laukinių Vakarų Salūnas“ pabrėžė, kad kainos per pastaruosius metus čia nesikeitė.

„Nieko negirdėjome apie šaltibarščius už 3,5 euro. Pas mus šis patiekalas kainuoja 1,5 euro. Ir apskritai kainos pas mus tokios pat, kokios buvo pernai, niekas nepasikeitė. Tos pat meniu liks ir vasaros sezonui“, – sakė interviu DELFI vadybininkas Audrius Mikalauskas.

Anot jo, kainos paskutinį kartą keitėsi, kai buvo dar litai. „Buvo reikalavimas nekeisti kainų įvedus eurą, tad mes ir nekeitėme. O kadangi meniu buvo sudarytas seniai, nusprendėme nekeisti jo ir šiemet“, – sakė restorano vadybininkas.

Restorano meniu internete iš tiesų nurodyta, kad šaltibarščiai kainuoja 1,5 euro. Lietuviškas karbonadas šiame restorane kainuoja 5 eurus, silkė su bulvėmis – 3 eurus, o jautienos kepsnys – 11,50 euro.

„Čili Picos“ rinkodaros direktorius Vytautas Romeika taip pat patikino, kad Palangos picerijoje kainos tokios pat, kaip kituose miestuose.

„Kainų išskirtinai Palangoje nekeitėme, visuose restoranuose išlaikomas toks pat kainų lygis. „Čili picos“ tinklo picerijose kainodaros pokyčius lemia žaliavų ar produkcijos savikainų pokyčiai, tačiau pagal sezoną ar geografinį pasiskirstymą mes kainų nediferencijuojame. Tačiau visuomet stengiamės lankytojams pateikti geriausius ir patraukliausius pasiūlymus, akcijas, kurios galioja tiek Palangos „Čili Picoje“, tiek ir kitose tinklo picerijose“, – sakė V. Romeika.

Šiuo metu šio tinklo picerija Palangoje veikia kitokiu grafiku – darbo dienomis dirba nuo pusiaudienio, o išeiginėmis – nuo 11 val. ryto.

„Ne sezono metu didžiausio klientų srauto sulaukiame nuo pietų, t. y. nuo 12 val. Tačiau artėjant vasaros sezonui, siekiant efektyviau suvaldyti klientų srautus, Palangoje darbo laikas bus pakeistas į laiką nuo 10.00 iki 24.00 val., savaitgaliais jis ilgesnis – iki 02:00 val.“, – sakė jis.
V. Romeikos teigimu, pirmoje gegužės pusėje Klaipėdoje atsidarys nauji „Čili Picos“ ir SOYA restoranai.

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentas D. Miklovas su džiaugsmu pabrėžė, kad Palanga tampa vis patrauklesne turistams, gerėja susisiekimas su miestu.

Darius Miklovas

„Pavyzdžiui, atsirado naujas reisas į Londoną. Taigi tendencija tokia, kad turistų atėjus vasarai padaugės. Savaime suprantama, Palanga nori pritraukti turistų ne tik vasarą, bet ir visus metus. Na o kalbant apie kainas, manau, kad turistui, kuris į jus kreipėsi, tikriausiai tiesiog nepasisekė. Juk žmogus gali pats pasirinkti, kur jam pietauti. Kita vertus, reikia suprasti, kad didėja žaliavos kainos, pavyzdžiui, pabrango daržovės. Mes asmeniškai kainų nedidinome, tačiau žiūrėsime, kaip eisis sezono įkarščiu. Jei didės atlyginimai, didės ir produktų kainos, tai veikiausiai turės įtakos galutinei kainai“, – sakė interviu DELFI D. Miklovas.

Jo teigimu, Palangos verslininkai jau ruošiasi naujam sezonui, ieško darbuotojų.

„Dabar vyksta pasirengimas naujam sezonui, na o to, kad žmogus kažkur pavalgė už didelę kainą ir buvo nepatenkintas, deja, pasitaiko. Galbūt aptarnavimas nepatiko, gal dar kas. Ne visada kalta kaina, kartais problema – kliento nuotaika. Būna, kad žmogus suvalgo šaltibarščių už 4 ar 5 eurus ir lieka patenkintas, nes jį puikiai aptarnavo. O jei klientui norisi suvalgyti šaltibarščių už 1 eurą ar 50 euro centų, jam geriau rinktis kitą vietą ar, tarkime, valgyklą“, – patarė D. Miklovas.

Šiaip jis optimistiškai įvertino ateinančio sezono prognozes. „Į Palangą ateina investuotojai, viską, kas įmanoma, daro ir savivaldybė. Palanga tampa dar gražesne, turstų srautas tikrai didės“, – prognozavo jis.

Valstybinio turizmo departamento duomenimis, pernai Palanga buvo antras pagal populiarumą kurortas tarp vietos turistų po Druskininkų. Per metus (lyginant su 2014 m.) turistų išlaidos mieste padidėjo 7,2 proc. ir sudaro vidutiniškai 54 eurus nuo kelionės.

Klausiame Jūsų: ar jus tenkina kainos Lietuvos pajūryje? Kas, jūsų manymu, per brangu, o ką gauti galima itin pigiai? Palyginkite kainas su kainomis užsienyje – ar atostogauti svetur, jūsų manymu, pigiau ar brangiau? Pasidalinkite patirtimi ir padėkite kitiems apsispręsti, kur planuoti atostogas! Jūsų laiškų laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Atostogos“!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1055)