Knygų mugė – ir knygos, ir bilietai – nėra pigus malonumas. Vienkartinis bilietas kainuos 5, moksleiviams, studentams ir senjorams – 3,5, dviejų dienų bilietas – 7, o keturių dienų – 12 eurų.

Bus surengta knygų pristatymų, susitikimų su autoriais, diskusijų, kino peržiūrų, spektaklių ir koncertų – iš viso apie 400 kultūrinių renginių.

Lankytojus mugė džiugins dvigubai išaugusia Muzikos sale ir pirmą kartą rengiamu atviru antikvarinių knygų, leidinių, kartografijos aukcionu, kuris vyks sekmadienį, vasario 28-ąją. Pastaroji naujausia – svarbiausia šiemetės mugės naujiena. Aukcione knygų kainos prasideda nuo 5 eurų, o brangiausias lotas – Konstantino Sirvydo „Trijų kalbų žodynas“, išleistas 1713 m. Jo pradinė kaina – 8000 eurų.

Didžiausia delegacija atvyksta iš Ukrainos – mugėje bus tos šalies ne tik leidėjų, bet ir rašytojų, knygų iliustruotojų. Iš viso knygų mugėje dalyvaus 35 užsienio svečiai. Leidyklos „Tyto alba“ vadovės Lolitos Varanavičienės nuomone, trys iš jų yra plačiai žinomi ir galėtų papuošti bet kurią knygų mugę. Tai – ukrainiečių rašytojas Andrejus Kurkovas, rusė Marina Stepnova ir iš Jungtinės Karalystės atvyksianti Lucinda Riley.

A. Kurkovas – daugiausia į užsienio kalbas verčiamas Ukrainos autorius. Mugėje jis pristatys savo knygas „Maidano dienoraštis“ ir „Bikfordo pasaulis“.

M. Stepnova Lietuvos skaitytojams žinoma savo romanu „Lazario moterys“, kuris laikomas geriausiu jos kūriniu. „Tyto alba“ prieš šią knygų mugę išleido kitą jos romaną – „Italų pamokos“.

L. Raili knygos pasklidusios po pasaulį daugiau kaip septynių milijonų egzempliorių tiražu. Rašytoja yra išleidusi aštuonis romanus. Jos romanai „Levandų sodas“, „Orchidėjų namai“, „Mergaitė ant jūros skardžio“, „Vidurnakčio rožė“ žinomi ir Lietuvoje. O visai neseniai išleistas romanas „Septynios seserys. Majos istorija“.

Muzikos salėje vyks Algirdo Kaušpėdo ir Gintaro Patacko poezijos skaitymai. Mugės sraute išsiskirs grandai – vyks Sigito Parulskio knygos „Nutylėtų lelijų miestas“, Violetos Palčinskaitės knygos „Atminties babilonai“ pristatymas, susitikimai su Kristina Sabaliauskaite ir kitais lietuvių autoriais.

Vis dėlto šiemetėje knygų mugėje vyraus ne grožinė literatūra, o kitokio pobūdžio knygos – istorinės, sociologinės, apie kultūrą, miestus. Net apie Vilnių bus pristatyta 10 knygų.

Visų kūrybiškai nusiteikusių lankytojų pamėgta Vaikų literatūros salė ir kūrybinė studija „Tu gali sukurti knygą“ taip pat sulauks gausaus būrio svečių. Viena jų – gyva legenda vadinama Hanso Kristiano Anderseno premijos laureatė Kveta Pacovska iš Čekijos. 87 metų knygų dailininkės kūryba abejingų nepalieka ne tik vaikų, bet ir suaugusiųjų, o jos kurtose erdvinėse knygose išnyksta riba tarp vaikiškos knygos ir autorinio dailininko darbo.

Antrus metus Vilniaus knygų mugės programą papildys ir dvigubai išaugusios Muzikos salės renginiai. Anot organizatorių, tai galimybė atrasti ne tik naujausią lietuvišką muziką, bet ir susitikti su atlikėjais be scenos barjero.

Muzikos salės erdvėje savo stendus įrengs per pusę šimto muzikos leidėjų ir koncertų organizatorių. Per keturias dienas šioje salėje planuojama daugiau nei 40 gyvos muzikos koncertų. Čia naujausius savo albumus pristatys Andrius Mamontovas, Ieva Narkutė, Dainius Pulauskas su grupe, Jurga, Monika Liu, Vidas Bareikis, Monika Linkytė, Gerai Gerai, Donatas Montvydas, grupės „Keymono“, „Garbanotas Bosistas“.