„Ne vieną kartą ėjome aiškintis, bet nieko konkretaus mums niekas nesako“, – skundžiasi UAB „Naujininkų ūkis“ administruojamame daugiabutyje gyvenantis vilnietis.

Dmitrijus pasakojo, kad didesnės nei įprasta sąskaitos už bendrų patalpų apšvietimą į jo pašto dėžutę pradėjo plaukti jau nuo praėjusių metų vasario.

„Dabar sumos siekia iki 30 eurų. Kaip jau minėjau, jokio pasiaiškinimo negauname. Rašėme skundą internete, bet jis visą laiką dingsta. Kai tik parašome skundą, jis ištrinamas“, – teigė vyras.

Dmitrijus niekaip nesupranta, kaip 27 butus turinčiame daugiabutyje namą administruojanti įmonė gali priskaičiuoti po 20-30 eurų mokestį kas mėnesį už bendrų patalpų apšvietimą.

UAB „Naujininkų ūkis“ vadovas Sigitas Čirba tikino, kad gyventojams jau ne kartą buvo aiškinta susidariusi situacija.

„Kibirkšties gatvės trims daugiabučiams elektros energiją teikia AB „Lietuvos geležinkeliai“, nes ten nuo tarybinių laikų likę tinklai ir tie namai niekada nebuvo prijungti prie visuomeninių tinklų. Ir kaina už elektros energiją yra kaip komerciniam objektui“, – aiškino namų administravimo paslaugomis užsiimančios įmonės direktorius.

Pasak jos, UAB „Naujininkų ūkis“ gauna sąskaitą už elektrą iš „Lietuvos geležinkelių“, o išlaidos vėliau paskirstomos gyventojams.

„Apie šitą problemą yra ne kartą diskutuota ir kartu su savivaldybe, „Lesto“ (dabar ESO – red.) atstovai. Dabar mes, kaip administruojanti bendrovė, kreipėmės į „Lesto“, kad šiems namams būtų pateiktos techninės sąlygos, kaip galima būtų prisijungti prie „Lesto“ vartotojų“, – kalbėjo įmonės vadovas.

Pasak jo, kol kas UAB „Naujininkų ūkis“ laukia atsakymo iš ESO atstovų dėl techninių sąlygų ir ateityje minėti daugiabučiai taps ESO klientais.

„Tokias sumas reikia mokėti, nes mums sąskaitas atsiųsdavo AB „Lietuvos geležinkeliai“ ir mes tą sąskaitą apmokėdavome, o paskui susirinkdavome iš gyventojų. Metų pabaigoje AB „Lietuvos geležinkeliai“ mums atsiuntė tokią sąskaitą, kur nurodyta, kad kažkurį mėnesį buvo apsirinkta ir sutikslinus skaitiklių parodymus, daugiabučiai buvo suvartoję daugiau elektros nei sumokėta anksčiau. Šiuo atveju mes esame tarpininkai, mums atsiunčia sąskaitą, o mes išdaliname būtų savininkams“, – pridėjo S. Čirba.

Vilniaus miesto savivaldybė Miesto ūkio ir transporto departamento atstovė Gražina Žiemininkienė aiškino, kad gyventojams kilus klausimų dėl namo administratoriaus išrašytų sąskaitų jie pirmiausia turėtų raštu kreiptis į namo administratorių su klausimais. Šis per 10 darbo dienų turi pateikti išaiškinimą apie jiems pateiktus mėnesinius mokėjimus, leisti susipažinti su paslaugų sutartimis. Jei administratorius neteikia informacijos, patalpų savininkai jo veiksmus gali skųsti savivaldybei.
DELFI primena, kad UAB „Naujininkų ūkis“ Vilniaus miesto savivaldybėnusprendė parduoti 2013 m. vasarą. Įmonė parduota už 6 mln. Lt (1,74 mln. eurų). Kas įsigijo bendrovę, neskelbta. Registrų centro duomenimis, vienintelis įmonės akcininkas šiuo metu yra Andrius Verpetinskis.

Kreditų biuro „Creditinfo“ duomenimis, šiuo metu įmonė neturi pradelstų mokėjimų. 2014 m. įmonės pajamos siekė 942 tūkst. eurų. Šių metų sausį įmonėje dirbo 25 darbuotojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (141)