Portalas DELFI jau rašė, kad į pajūrį Naujųjų metų išvykti suplanavusiai porai už porą nakvynių ir Naujametinį vakarą gali tekti sumokėti ir 460 eurų.

Kadangi sostinės gyventojams už nakvynę mokėti nereikės, naujametinė naktis sostinėje vilniečiams atsieis pigiau, tačiau nepasitenkinantiems vien šampano taure prie televizoriaus ekrano taip pat teks šiek tiek atverti piniginę.

Naujųjų metų šventimo vakarėlių pasiūlymai – įvairiausi: nuo teminio „Žvaigždžių karų“ vakarėlio iki vakaro su „Išjunk šviesą“ ar „69 danguje“.

Štai, pavyzdžiu, sostinėje esantis „Loftas“ sutikti naujus metus įkvėptas George Lucas „Žvaigždžių karai“ sagos. Bilietų kaina nuo 22,65 iki 39,4 eurų.

Iš miesto šurmulio pabėgti norintys gyventojai gali vyti į „HBH Vilnius“ restoraną, kur už vakarienę, putojančio vyno taurę, šventinį tortą, fejerverkus ir gyvą muziką teks susimokėti 95 eurus. Kuklesnę sumą nusimatę gyventojai gali naujametinę šampano taurę sudaužti „Karolinos“ restorane. Šventės kaina žmogui – 80 eurų. „Nesė pramogų banke“ Vilniuje naujametinės šventės kaina žmogui – 55 eurai.

Prabangos trokštantiems ir Naujųjų metų šventės laukiantiems gyventojams pasiūlymą turi ir restoranas „Žuvinė“. Čia vakaras asmeniui kainuos 100 eurų. Tuo metu sostinės televizijos bokšte esantis restoranas „Paukščių takas“ svečius Naujųjų metų išvakarėse laukia už 130 eurų.

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė teigė, kad restoranų ir kavinių atstovai pastebi, kad vis daugiau vilniečių Naujųjų metų vakarą nusprendžia praleisti ne namie prie šventinės televizijų programos, bet restoranų, kavinių ar klubų organizuojamuose renginiuose.

Vis dėlto kalėdiniu ir naujametiniu metu labiausiai džiaugiasi viešbučiai.

„Seniau tai Rusijos turistai atvažiuodavo, dabar atrodo ir Vilniuje viešbučiai užsipildę. Tie kurie važiuoja į Birštoną ar Druskininkus, tai pasilieka ir ilgiau. Be abejo, viešbučiams tokiu metu yra daug geresnis pelningumas“, - teigė ji.

Evalda Šiškauskienė
Kalbant apie restoranus, E. Šiškauskienė teigė, kad veikiantiems Naujųjų metų išvakarėse vakaras yra pelningas: „Bet nesakyčiau, kad labai ypatingai, nes nemažai kainuoja ir pati programa. Viskas remiasi į tai, kokia sugalvojama programa“.

Asociacijos atstovė teigė, kad kai kurie restoranai nemato poreikio veikti per Naujųjų metų sutikimo šventę, kiti kaip tik aktyviai organizuoja, už rezervacijas ima pinigus.

„Girdime, kad tendencija, jog vis daugiau lietuvių renkasi šventes ne namuose yra. Taip pat girdime ir iš kurortų, kad vis daugiau apsilanko išvykdami iš namų“, - pridėjo pašnekovė.

E. Šiškauskienė pripažino, kad šiemet per šventes Lietuvoje lankysis mažiau turistų iš Rusijos. Vis dėlto asociacijos prezidentė pastebėjo, kad jie vėl pradeda grįžti į Lietuvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (111)