„Politikai ir savivaldybės administracijos darbuotojai sėdome prie bendro stalo ir sutarėme, kad reikia didinti vadinamąjį pagalvės mokestį. Visi matome, kad Palanga gražėja, todėl infrastruktūrai prižiūrėti reikia daugiau pinigų“, – teigė Palangos savivaldybės Rinkliavų skyriaus vedėja Žaneta Žulkuvienė.

Šiuo metu „pagalvės“ mokestis Palangoje yra 30 euro centų už parą. Ji numatoma didinti iki euro. Jei tam šią savaitę pritars miesto taryba, euro dydžio „pagalvės“ mokestis įsigalios nuo gruodžio 1 dienos.

Todėl visi poilsiautojai, kurie didžiąsias metų šventes plūs sutikti švęsti Palangoje ir pasiliks nakvoti, turės plačiau atverti pinigines.

Anot Ž. Žulkuvienės, dar viena priežastis, kodėl nuspręsta didinti „pagalvės“ mokestį, yra ta, kad jis Palangoje yra mažiausias Lietuvoje.

„Druskininkuose „pagalvės“ mokestis siekia eurą. Mano žiniomis, Birštonas ir Trakai šį mokestį nuo kitų metų taip pat didins iki euro, o Vilnius ir Kaunas nuo kitų metų ketina rinkti 50 euro centų dydžio „pagalvės“ mokestį, kuris paskui, matyt, irgi bus padidintas iki euro. Pas mus tas mokestis buvo toks labiau sąžinės reikalas, nes ne visi verslininkai jį mokėjo. Todėl suprantama, kad padidinę mokestį, tikimės surinkti daugiau pinigų“, – aiškino Ž. Žulkuvienė.

Miesto tarybos sprendimo projekte numatyta, jog „pagalvės“ mokestis bus panaikintas, kai įsigalios įvažiavimo į Palangą rinkliava.

Miesto valdžia jau yra priėmusi principinį sprendimą, kad įvažiavimo mokestis, kuris sieks 5 eurus už parą, bus renkamas nuo birželio 1 dienos iki rugpjūčio 31-osios. Šiuo metu darbo grupė tik derina detales, kaip tą mokestį rinkti, administruoti.

„Kai tik įsigalios įvažiavimo rinkliava, „pagalvės“ mokestis bus panaikintas ir ne trims vasaroms mėnesiams, o jo išvis nebeliks. Taigi, galima sakyti, kad padidintas „pagalvės“ mokestis bus renkamas pusmetį ir jo nebeliks“, – teigė Ž. Žulkuvienė.

Šiais metais Palanga surinko apie 200 tūkst. eurų „pagalvės“ mokesčio. Šis skaičius, anot Rinkliavų skyriaus vedėjos, yra šiek tiek mažesnis nei praėjusiais metais, tačiau dar laukia gruodis, todėl skaičiai veikiausiai išaugs.

Vadinamasis pagalvės mokestis Palangoje renkamas nuo 2012 metų. Jį iš poilsiautojų turi rinkti visi fiziniai ir juridiniai asmenys, kurie teikia apgyvendinimo paslaugas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)