Jame rodomas grėsmingas tekstas, kad asmuo yra kaltinamas pornografinės medžiagos platinimu arba žiūrėjimu arba saugojimu, atitinkamai už tai gresia milžiniška bauda, bet asmeniui paskaičiuota bauda – 100 eurų, kurią jis tuoj pat gali ir susimokėti.

Policija įspėja, kad tai yra dar vienas būdas sukčiauti, o policija tokiais būdais nei praneša apie pažeidimą, nei renka baudas.

„Kompiuterinis virusas „užrakina" užkrėstą kompiuterį, o kompiuterio vartotojui parodo pranešimą su Lietuvos teisėsaugos įstaigų simbolika ir melagingu pranešimu apie tai, kad kompiuteris užblokuotas dėl neva kompiuterio vartotojo padarytų teisės pažeidimų. Tam, kad būtų panaikintas kompiuterio užblokavimas, vartotojo prašoma sumokėti „baudą". Pabrėžiame, kad tai nėra reguliariai veikiantis tinklalapis ar tinklalapiai – sukčiai kuria juos naujai", - komentavo Lietuvos kriminalinės policijos biuro vyriausioji specialistė Jelena Zuj.

Policija atkreipia dėmesį, kad tokie atvejai yra pasikėsinimas sukčiauti ir patariame jokiu būdu nepervedinėti pinigų. Taip pat reikėtų reguliariai atnaujinti kompiuterių antivirusines programas, o susidurus su sukčiavimo atvejai informuoti policiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)