Nors oficialus mugės atidarymas vyks rytoj, Gariūnų verslo parke jau įsikūrė daugiau kaip tūkstantis mamų iš visos Lietuvos, kurios parduoda išaugtus vaikų daiktus.

Savo ruožtu pirmieji apsilankę pirkėjai (tradiciškai pirmosiomis dienomis apsiperka dalyvės ir savanoriai. Prioritetine tvarka į „Mamų mugę“ įleidžiamos besilaukiančios ir neįgalius vaikus auginančios mamos) prasitaria, kad daiktus, reikalingus vaikams ir mamoms, mugėje galima įsigyti kur kas pigiau nei parduotuvėje.

Firminiai drabužiai – dvigubai pigesni

Dviejų vaikų mama Edita prasitarė mugėje ieškanti išskirtinių prekių. Dažniausiai – drabužių.

„Man labai patinka čia lankytis, nes galima rasti tikrų perliukų. Pavyzdžiui, lietuvių kūrėjų drabužių, man jie labai gražūs, kurių kainos tikrai nesikandžioja. Džiaugiuosi, kad ir šiltam sezonui reikalingi drabužiai čia kur kas pigesni, daug pigiau kainuoja ir batai. Galima rasti tikrai geros būklės minimaliai nešiotos avalynės už kelis eurus.

Pavyzdžiui, ir geri žieminiai kombinezonai parduotuvėse akcijų metu kainuoja 50-70 eurų, o čia tokių pat firmų gaminių galima rasti ir už 15, ir už 20 eurų. Visų geidžiamų drabužių kainos čia – perpus mažesnės, o kiti gaminiai kainuoja dar pigiau“, – pasakojo mugėje jau trečiadienį apsilankiusi mama.

Dėvėtų drabužių ir daiktų nesibaimina

Jai pritarė ir vaiko besilaukianti Dovilė. Būsima mama taip pat pasakojo, kad jos akys dažniausiai krypsta į drabužių lentynas.

„Atrodo, tiek visko reikia. Manau, jei apsipirkinėčiau tik parduotuvėse, bankrutuočiau“, – juokavo moteris.

Ji neslėpė, kad pagrindinė priežastis, kodėl apsilankė mugėje, čia parduodamų daiktų kainos.

„Dalį daiktų man perdavė draugės, kelis naujus drabužėlius, daiktus padovanos tėvai, bet tikrai nesibaiminu pirkti dėvėtus dalykus. Aišku, pasižiūriu, kad tokių daiktų kokybė būtų gera, bet tikrai nemanau, kad tai – kažkas blogo“, – pasakojo Dovilė.

Naujagimio kraitelis – 7 kartus pigesnis

Savo ruožtu „Mamų mugės“ atstovė ryšiams su visuomene Berta Čaikauskaitė DELFI pasakojo skaičiavusi, kad įsigyti būtiniausius daiktus naujagimiui mugėje atsieina 7 kartus pigiau nei parduotuvėse.

„Mūsų surinktas kūdikio kraitelis kainavo 207 eurus. Jį sudarė: vežimėlis (sportinė dalis ir lopšiukas), automobilinė kėdutė, lovytė-lopšys, nešynė, vonelė su dėklu, vystymo lenta, maitinimo pagalvė, mamos kuprinė vaiko daiktams, kūdikio svarstyklės, pientraukis, maitinimo buteliukas (naujas), žindukas (naujas), maisto šildytuvas, termosas buteliukui, vienkartinės sauskelnės, daugkartinės sauskelnės, patalynė, žirklutės (naujos), barškučiai, kūdikio bateliai (nauji), smėlinukai, šliaužtinukai, kepuraitės, kombinezonas, vystyklai, diržas po gimdymo.

Paskaičiavome, kad atitinkamas kūdikio krepšelis parduotuvėje kainuotų 1454 eurus. Galima pastebėti, kad daugiausiai perkant mugėje susitaupo renkantis stambesnius pirkinius – vežimėlį, autokėdutę, lovytę, pientraukį ir kt.“, – sakė ji.

B. Čaikauskaitė patikino, kad sudarydama minėtą krepšelį rinkosi ne pigiausias mugėje esančias, o vidutinės kainos prekes.

Ji pateikė ir konkretų pavyzdį. Tarkime, tokio paties modelio „Bb Comfort“ vežimėlis, skirtas naujagimiui, parduotuvėje kainuoja 600, o mugėje – 60 eurų. Vežimėliai ir laikomi brangiausiomis mugės prekėmis – brangiausias jų kainuoja 200 eurų.

Tuo metu automobilinė kėdutė parduotuvėse paprastai kainuoja apie 100, o mugėje – apie 15 eurų.

„Mamų mugės“ atstovė prasitarė, kad dažniausiai pirmojo vaikelio besilaukiančios mamos ieško visiškai naujų daiktų, tačiau vėliau planuodamos šeimos pagausėjimą jos vis drąsiau dairosi į dėvėtas prekes.

„Tuomet mamos ima suprasti, kiek visa tai yra laikina. Vaikai greitai išauga ir drabužius, ir batus, tad pirkti viską naują neretai yra labai brangu. Tuo metu mugėje prekės tikrai yra pigesnės, o jų kokybė – ne ką prastesnė. Prastos kokybės prekių mes nepriimame“, – aiškino B. Čaikauskaitė.

Anot jos, praėjusiais metais nemažai mamų prašė įrengti zoną, kurioje būtų galima rasti itin kokybiškus gaminius. Į jų prašymus buvo įsiklausyta, tad šiemet duris atvėrė nauja – „Dangaus“ – zona.

„Joje lankosi ir labai pasiturinčios mamos, tikrai mačiau, ir šiandien viena tokių buvo. Ji žino kainas ir svarsto, kam išleisti daugiau pinigų drabužiams, jei galima juos investuoti į vaiko išsilavinimą, pramogas?“, – pasakojo B. Čaikauskaitė.

Šiemet – daugiau naujovių

Šiais metais „Mamų mugėje“ ypatingas dėmesys skiriamas ir dvynukų bei trynukų daiktams. Jiems skirta atskira zona.

Taip pat šiemet užmegzti ryšiai su „Lietuvos paštu“ – į mugę daiktus atsiuntusios mamos neparduotas prekes galės parsisiųsti nemokamai.

Bendradarbiaujama su „Bėdų turgumi“. Mamų paaukotos prekės bus vežamos ne tik į Lietuvos regionus, bet ir į Ukrainą.

Primenama, kad mamos, kurios nespėjo pasiruošti šį savaitgalį vykstančiai „Mamų mugei“, galės tai padaryti vasario mėnesį. Nuo šiol mamų pageidavimu, „Mamų mugė“ vyks tris kartus per metus.

Per šešerius metus „Mamų mugėse“ parduoti pristatyta apie 0,5 milijono prekių, iš kurių parduota apie 300 000.

Mugės plotas nuo 300 kv.m. išaugo iki 5 500 kv.m., jose apsilankė daugiau kaip 75 000 pirkėjų. Organizatoriai pasakoja, kad parduoti atvežama įvairiausių daiktų: nuo žaislų iki dviaukščių lovų, nėščiųjų daiktų ir vaikiškų rūbų bei batų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)