Kaip rašoma bendrovės pranešime spaudai, tyrimo duomenimis, net 79 proc. Lietuvos gyventojų teigia, kad jų turimos skolos neleidžia gyventi patogiai.

Iš 17 tyrime dalyvavusių pasaulio valstybių lietuviai labiausiai išsiskiria neigiama nuomone apie įsiskolinimus – kad turimos skolos kelia nepatogumų mano tik 10 proc. prancūzų, 24 proc. britų, 35 proc. amerikiečių.

Lietuvių baimę lįsti į skolas patvirtina ir oficiali statistika. „Eurostat“ duomenimis, lietuvių skolos ir pajamų santykis yra mažiausias Europoje ir sudaro tik 35 proc. gaunamų pajamų.

„Lietuvos gyventojai kur kas rečiau nei vakariečiai finansų stygiaus problemą sprendžia skolindamiesi. Reikia pabrėžti, kad mažas skolų lygis yra sveikos ekonomikos ženklas, todėl esame labiau pasirengę galimiems ekonominiams sukrėtimams“, – lietuvių ir vakariečių požiūrio į skolinimąsi skirtumus pranešime spaudai aiškina „Aviva Lietuva“ generalinė direktorė Asta Grabinskė.

Lietuvoje būsto, vartojimo paskolas ir kitus įsiskolinimus kuo greičiau grąžinti stengiasi 65 proc. gyventojų ir tik dešimtadalis apklaustųjų teigia niekur neskubantys, skolų grąžinimą paliekantys antrame plane.

„Lietuviai ne tik nepatogiausiai jaučiasi turėdami skolų, bet ir labiausiai stengiasi kuo greičiau atsikratyti jų naštos. Tik 31 proc. italų, 36 proc. ispanų, 34 proc. britų skolų grąžinimui teikia prioritetą“, – lygina A. Grabinskė.

„Aviva“ Vartotojų taupymo įpročių tyrimas atliekamas nuo 2004 metų. Šiemet tyrime kovo 23 d. – balandžio 3 d. tarptautinė tyrimų bendrovė „Ipsos MORI” apklausė 17 545 gyventojų 17-oje pasaulio valstybių, 1000 iš jų – Lietuvoje.

„Aviva Lietuva“ yra Lietuvos gyvybės draudimo bendrovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)