Ne vienerius metus iš eilės pajūryje poilsiaujanti moteris kreipėsi į DELFI pasakodama, kaip nustebo pamačiusi kainas poilsiui rugpjūčio pabaigoje. Poilsiautoja įvardijo šių metų pokyčius: pamėgtoje vietoje vasaros sezono kainos liko mažiausiai iki rugsėjo pabaigos, o tai yra neįprasta.

Dėl tokio paslaugą siūlančio verslininko sprendimo pašnekovės pamėgta nakvynės vieta pabrango apie 20 eurų už naktį.

„Paskaičiavus, kiek daugiau teks sumokėti už penkias nakvynes, teko atsisakyti planų“, - kalbėjo moteris.

Ji sako pastebėjusi, kad kainas dažniau kaitalioja nedideli nuomotojai, siūlantys savo paslaugas. Didesni viešbučiai savo nakvynės kainas skelbia visam sezonui.

Palangos turizmo informacijos centro direktorės pareigas laikinai einanti Egidija Smilingienė DELFI komentavo, kad paprastai kurorte vasaros sezonas baigiasi rugpjūčio 31 d., tačiau kiekvienas viešbutis turi teisę skirtingai nustatyti vasaros sezono trukmę ir kainas.

„Būna ir pereinami laikotarpiai, nes nėra tik vasaros ir žiemos, tad, pavyzdžiui, kainos rugsėjį gali būti šiek tiek aukštesnės nei kainos spalį ir lapkritį, bet mažesnės nei rugpjūtį“, - dėstė pašnekovė.

Ji skaičiuoja, kad Palangoje yra apie 60-70 viešbučių su sanatorijomis, reabilitacijos centrais, kiek papildomai yra privataus sektoriaus vietų – sunku pasakyti, nes kasmet žmonės priima sprendimą, ar toliau teiks tokias paslaugas.

Pajūrio apgyvendinimo paslaugų portalo priejuros.lt vadovas Laurynas Šertvyčius DELFI pasakojo, kad paprastai vasaros poilsio sezonas baigiasi anksčiau nei pati vasara - iškart po Žolinių.

„Po Žolinių Palangoje žmonių sumažėja, nes dauguma poilsiautojų važiuoja nuo liepos iki rugpjūčio vidurio. Atitinkamai mažėja ir kainos“, - sakė jis.

Komentuodamas šių metų sezoną, jis tikino, kad apgyvendinimo paslaugų sektoriuje kainos nekilo, priešingai nei kavinių ar restoranų kategorijoje. Jis nurodo, kad standartinis dvivietis kambarys su mini virtuvėle, tualetu, dušu, vidutiniškai kainuoja apie 30-40 eurų parai ne sezono metu, kai sezono metu kainos padidėja iki 50-70 eurų.

„Kaina priklauso nuo to, kaip ta vieta yra įrengta, kurioje vietoje yra būstas. Manau, paprasčiau įrengtą būstą galima rasti ir už mažesnę kainą“, - dėstė jis.

Rugsėjis Palangai – dar ne ruduo

E. Smilingienė priminė, kad rugsėjį Palanga išlieka populiari, tiesa, poilsiautojų portretas apsikeičia.

„Rugsėjį taip pat atvažiuoja daug žmonių, gal mažiau jaunimo, nes jiems prasideda mokslai, bet atvažiuoja vyresnio amžiaus turistai ir šeimos su mažais vaikais, kurie dar į mokyklas neina. Be to, rudenį žmonės aktyviau važiuoja ir gydytis“, - kalbėjo ji.

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovas Darius Miklovas laikėsi panašios nuomonės: kol kurorte šilta, tol tęsiasi ir poilsio sezonas.

Darius Miklovas
„Palangoje vasaros sezonas baigiasi kai nebėra saulės, pakyla vėjai, nors teoriškai vasaros sezonas turėtų baigtis rugsėjo 1 d., kai prasideda ruduo. Dažniausiai žmonės ima galvoti apie mokslus, darbus jau nuo rugpjūčio vidurio, bet matome, kad Palangoje dar yra svečių, nors kažkiek jų sumažėjo“, - kalbėjo D. Miklovas.

Pasak jo, dėl to kai kurie nakvynės paslaugas siūlantys verslininkai vasaros kainas gali palikti ir rugsėjui, tačiau bendra tendencija – nuo rugsėjo kainas mažinti.

„Paprastai vasaros sezonas yra nuo birželio 15 d. iki rugpjūčio 15 d., tada yra didžiausias žmonių antplūdis, o po to kainos turėtų mažėti“, - bendrą tendenciją įvardijo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (555)