Sukčiai prie bankomato pritvirtino neva papildomą detalę, prie kurios prilipdavo žmogui išduodami eurai.

Taip žmogus kupiūros negaudavo ir jam galėjo susidaryti įspūdis, kad klaidą padarė bankomatas.

„Patvirtiname, kad ant bankomato K.Donelaičio gatvėje, Kaune, buvo rasta priklijuota plokštelė, padengta klijų sluoksniu, kuri galimai buvo skirta sulaikyti pinigus, vėliau juos pasisavinant. Šiuo metu aiškinamės įvykio aplinkybes ir visą medžiagą perduosime policijai“, - DELFI komentavo DNB atstovė spaudai Rasa Petruškevičiūtė.

Bankas primena, kad nusikaltėliai bando įvairius būdus lėšų ar klientų duomenų pasisavinimui, todėl rekomenduoja atkreipti dėmesį į pinigų išdavimo nišos veikimo klaidas, mokėjimo kortelės įdėjimo angos pakitimus, taip pat neįprastas, pavyzdžiui, klijų, dažų likučių, nubrozdinimų, žymes, taip pat kitus sumontuotus nelegalius ir įtarimą keliančius įrenginius, pavyzdžiui, vaizdo kameras.

„Pastebėjus tokius daiktus prašome informuoti į DNB Kontaktų centrą tel. 1608. Taip pat patariame, naudojantis ATM, pridengti klaviatūrą, kad surenkant PIN kodą, jo nematytų kiti asmenys, ar jis nebūtų užfiksuotas neteisėta filmavimo įranga“, - dėstė ji.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistė Odeta Tumelytė DELFI patvirtino, kad antradienį į policiją buvo pristatyta įtartina metalinė detalė, nuimta nuo bankomato.

„Buvo gauta metalinė plokštelė ir šiandien pareigūnai atlieka nusikalstamos veikos aplinkybių patikslinimą ir artimiausiu metu bus sprendžiama, ar pradėti ikiteisminį tyrimą“, - nurodė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)