Paaiškėjo, kad ankstyvo paukščio etiketė padeda prisišaukti sėkmę – tiek versle, tiek asmeniniame gyvenime.

Straipsnio autoriai pateikia 11 moksliškai pagrįstų priežasčių, kodėl vadinamieji vyturiai iš tikrųjų nuveikia daugiau nei tie, kurie rytais lovoje prasivarto dar kelias papildomas valandas.

1) Esate biologiškai užprogramuotas keltis anksti

Kaip teigia mokslininkai, maždaug 10 proc. visų žmonių yra tikrų tikriausi vyturiai. Jeigu jūsų atvejis būtent toks, nebandykite pakeisti savo prigimties ir išmokite naudotis ankstyvų rytų neabejotinai suteikiamais privalumais.

2) Priklausote sėkmės lydimų žmonių klubui

Dauguma šiandieninių sėkmės lydimų verslo pasaulio žmonių keliasi itin anksti. Štai keli pavyzdžiai – „PepsiCo“ vykdomoji direktorė Indra Nooyi (keliasi 4 val. ryto), „Apple“ vykdomasis vadovas Timas Cookas (keliasi 4.30 val. ryto), Richardas Bransonas (keliasi 5.45 val. ryto) ir „Starbucks“ vykdomasis direktorius Howardas Schultzas (keliasi 4.30 val. ryto).

3) Gardžiai ir sveikai pusryčiaujate

Remiantis Harvardo visuomenės sveikatos mokyklos atlikto tyrimo rezultatais, žmonės, kurie nevalgo pusryčių, labiau rizikuoja susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis. Jeigu priskiriate save vyturių kategorijai, natūralu, kad rytais turite daugiau laiko pasiruošti puikius pusryčius.

4) Esate sveikesni

Leidinyje „American Psychological Association“ skelbiamame straipsnyje teigiama, kad būti vyturiu naudinga sveikatai – toks gyvenimo būdas turi neabejotinų privalumų savijautai.

5) Rytais esate itin produktyvūs

Nors po pietų vyturių produktyvumas ir pradeda silpti, iki to laiko anksti atsikėlusieji dažniausiai spėja nuversti kalnus.

6) Vyturiai iniciatyvūs

Kaip išsiaiškino specialistai iš Harvardo universiteto, anksti besikeliantys žmonės dažniausiai yra žymiai iniciatyvesni už pelėdas – ši savybė yra vienas iš sėkmę lemiančių veiksnių.

7) Negresia antsvoris

Drekselio universiteto darbuotojai nustatė, kad vyturių kūno masės indeksas yra mažesnis nei mėgstančiųjų naktinėti.

8) Gauname papildomo laiko sau

Jeigu kiekvieną dieną atsikelsite bent valanda anksčiau, per metus tarsi dovanų gausite 15 papildomų dienų. Šį laiką galima sumaniai išnaudoti – skirti sportui, meditacijai, pusryčiams, laisvalaikio pramogoms ar kitai maloniai ir naudingai veiklai.

9) Rytais lengviau susikaupti

Pelėdos tvirtina, kad naktimis jiems lengviau susikaupti, nes mažiau tokių dirgiklių kaip skambučiai, trumposios žinutės, elektroniniai laiškai. Ta pati taisyklė galioja ir dieną itin anksti pradedantiems žmonėms – rytai priklauso tik jiems.

10) Gyvenate gamtos ritmu

Dauguma gyvūnų (ne išimtis ir žmonės) yra tiesiogiai priklausomi nuo biologinio gamtos laikrodžio – keliasi kartu su saule, kartu su ja eina miegoti. Paisyti gamtos rimto naudinga sveikatai – tai įrodė ne vienas mokslinis tyrimas.

11) Vyturiai – laimingesni

Anot Toronto universiteto mokslininkų, anksti dieną pradedantys žmonės yra laimingesni. O kas nenorėtų būti laimingas?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)