O kalbant apie tokį produktą, kaip „Facebook“, reikia atrinkti šiam darbui tikrai tinkamus žmones. Štai kodėl „Facebook“ yra pasirengęs nemažai mokėti tokiems darbuotojams.

Pasinaudojęs „Glassdoor“ tinklalapio duomenimis, „The Business Insider“ sudarė sąrašą didžiausių atlyginimų (surikiuotų nuo mažiausių iki didžiausių), kuriuos gali gauti dirbamas „Facebook“:

19. Inžinierius-duomenų administratorius
Atlyginimas: $110 193.
Kadangi „Facebook“ turi milžinišką vartotojų bazę, kompanijai reikia kvalifikuotų inžinierių-duomenų administratorių, kad susidorotų su didžiuliu informacijos srautu. Tam, kad galėtumėte įsidarbinti inžinieriumi-duomenų administratoriumi „Facebook“, jums reikia bent dvejų metų darbo su „Java“ ir/arba „Python“, o taip pat darbo su SQL patirtis.

18. Ką tik studijas baigęs programinės įrangos inžinierius
Atlyginimas: $111 663
Tokį šešiaženklį atlyginimą galite gauti vos baigęs studijas ir įsidarbinęs programinės įrangos inžinieriumi „Facebook“.

17. Taikomųjų programų operacijų inžinierius
Atlyginimas: $114 197
„Facebook“ reikia protingų ir talentingų inžinierių, kurie užtikrintų, kad viskas veikia greitai ir efektyviai. Šiam darbui „Facebook“ ieško žmonių, kurie kuria verslui skirtą programinę įrangą, tačiau turi šiokio tokio įsilaužėlio mentalitetą.

16. Su partneriais dirbantis inžinierius

Atlyginimas: $116 682
Su partneriais dirbantis inžinierius turi padėti kompanijos strateginiams partneriams sukurti ir gauti naudos iš programėlių, kurias naudoja „Facebook“. Tam reikia mažiausiai ketverių metų programinės įrangos inžinieriaus, techninio konsultanto ar darbo su partneriais patirties.

15. Vartotojo sąsajos inžinierius
Atlyginimas: $122 441
„Facebook“ išvaizda ir naudojimosi juo paprastumas yra itin svarbūs vartotojams. Atrankos į šią darbo vietą procesas tikrai nėra paprastas. Vienas kandidatas yra sakęs, kad turėjo atlikti aštuonias valandas trūkusį testą, po kurio sulaukė darbo pasiūlymo.

14. Programinės įrangos inžinierius

Atlyginimas: $125 491
„Facebook“ sparčiai vystosi, todėl kompanijai reikia programinės įrangos inžinierių, kad palaikytų tą vystymąsi. „Facebook“ teigia, kad labai dažnai naujus sukurtus kodus ima naudoti jau po kelių dienų. Kitose kompanijoje jų pritaikymui gal prireikti ir kelių mėnesių.

13. Produkto rinkodaros vadybininkas
Atlyginimas: $126 142
Labai svarbu puoselėti „Facebook“ prekės ženklo reputaciją ir prekės ženklą pristatyti spaudai ir potencialiems partneriams. Tokia ir yra produkto rinkodaros vadybininko užduotis.

12. Produkto kūrėjas

Atlyginimas: $132 174
Kompanijai „Facebook“ reikia produktų kūrėjų, kurie mąsto plačiai, turi konceptualių idėjų, kurias sugeba paversti realybe – vertingais produktais.

11. Tinklų inžinierius
Atlyginimas: $132 341
Tinklų inžinierius yra atsakingas už tai, kad įvairius „Facebook“ sistemos aspektai veikia tinkamai. Šiuo metu „Facebook“ ieško 29 tinklų inžinierių.

10. Gamybos inžinierius
Atlyginimas: $133 097
Gamybos inžinierius yra atsakingas už tai, kad visi „Facebook“ produktai veiktų tinkamai ir turėtų augimo potencialą. Visose „Facebook“ produkto kūrimo ir infrastruktūros komandose dirba gamybos inžinieriai.

9. IV lygio programinės įrangos inžinierius
Atlyginimas: $135 561
„Facebook“ programinės įrangos inžinieriai yra vieni iš labiausiai vertinamų darbuotojų, ir aukštesnio lygo inžinieriai uždirba tikrai nemažus pinigus.

8. Duomenų analitikas

Atlyginimas: $135 769
Kadangi „Facebook“ yra milžiniška platforma, jai reikia talentingų duomenų analitikų, kad šie atliktų tyrimus ir padėtų priimti strateginius sprendimus. Tokie duomenų analitikai dirba beveik kiekviename kompanijos skyriuje.

7. Tyrimų specialistas
Atlyginimas: $137 032
Tyrimų specialistai atlieka išsamia analizę ir padeda atsakyti į klausimus, susijusius su „Facebook“ produktais. Jie naudoja mokslinius metodus ir nustato, ką apsimoka daryti ir ko ne.

6. Duomenų bazės inžinierius
Atlyginimas: $141 635
Duomenų bazės analitikas paprastai yra atsakingas už sudėtingų duomenų bazių kūrimą ir priežiūrą. O kalbant apie tokią didžiulę kompaniją, kaip „Facebook“, šis darbas – ne iš lengvųjų.

5. Produkto vadybininkas
Atlyginimas: $146 490
Produkto vadybininkas yra atsakingas už tai, kad viskas kompanijoje susieitų į vieną, daugelio komandų kurtas produktas būtų paruoštas ir pateiktas vartotojams. Atsižvelgiant į tai, kaip sparčiai „Facebook“ pateikia naujų produktų, šie vyrukai yra tikrai svarbūs.

4. Techninės programos vadybininkas
Atlyginimas: $149 581
Techninės programos vadybininkas vadovauja pagrindinėms komandoms, atsakingoms už įvairių „Facebook“ produktų darbą.

3. V lygio programinės įrangos inžinierius
Atlyginimas: $155 071
Šio lygio inžinieriai privalo turėti 8-10 metų darbo patirtį.

2. Vyresnysis programinės įrangos inžinierius
Atlyginimas: $159 545
Jie yra vieni labiausiai patyrusių inžinierių kompanijoje. Tad nenuostabu, kad jiems yra gerai mokama.

1. Inžinierių komandos vadovas.
Atlyginimas: $164 999
Inžinierių komandos vadovas formuoja ir vadovauja inžinierių komandai, kuri yra atsakinga už konkretų produktą. Iš jų tikimasi kiek didesnių sugebėjimų spręsti problemas nei iš eilinio programinės įrangos inžinieriaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)