Jame panaudota naujoviška apsaugos priemonė – langelis su portretu hologramoje. Banknotą laikant prieš šviesą langelis tampa skaidrus ir jame išryškėja mitologijos personažo Europos portretas, matomas iš abiejų banknoto pusių. Naujajame 20 eurų banknote, kaip ir 5 bei 10 eurų banknotuose, taip pat yra smaragdo spalvos skaičius ir Europos portretas, matomas vandens ženkle. 

„Langelis su portretu – tikra banknotų gamybos technologijos naujovė. Eurosistema savo darbu užtikrina, kad eurų banknotai ir toliau būtų apsaugoti nuo padirbinėjimo. Tai dar labiau sustiprins 338 milijonų euro zonos gyventojų pasitikėjimą turimais banknotais“,- renginyje sakė M. Draghi.

Naujasis 20 eurų banknotas – jau trečiasis iš serijos „Europa“. Naujosios serijos eurų banknotai palaipsniui pakeis 2002 m. išleistus pirmosios serijos eurų banknotus. Serijos „Europa“ 5 eurų banknotas apyvartoje pasirodė 2013 m. gegužės mėn., 10 eurų banknotas – 2014 m. rugsėjo mėn. Antradienį pristatomas naujasis 20 eurų banknotas, o vėliau palaipsniui pasirodys ir naujieji 50, 100, 200 ir 500 eurų banknotai.

20 eurų banknotai – vieni dažniausiai naudojamų eurų banknotų. Šio nominalo banknotus labai dažnai išduoda bankomatai, juos priima smulkių prekių ir bilietų automatai, jų autentiškumą specialiais aparatais dažnai tikrina mažmeninės prekybos verslininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)