Kasmetiniame HSBC „Expar Explorer“ reitinge, kurį sudarant šį kartą dalyvavo 9300 imigrantų (arba tų, kurie vienaip ar kitaip įgyvendino mūsų svajonę pradėti gyvenimą iš naujo), buvo klausiama apie gyvenimo kokybę, finansinę padėtį ir galimybes auginti vaikus, skelbia huffingtonpost.com.

Kalbant apie darbo ir šeimos galimybes, daugiausiai taškų surinko būtent Šveicarija, iš viso tyrime dalyvavo 34 valstybės. Be to, Šveicarija triumfavo ir vasarą parengtame „Expat Insider“ reitinge, kurį parengė „InterNations“. Pastarojo tyrimo metu buvo apklausti imigrantai iš 61 valstybės: jų buvo prašoma įvertinti savo patirtį tokiose srityje kaip asmeniniai finansai ir įsikūrimo galimybės. Šveicarija surinko daugiausiai taškų „gyvenimo kokybės“ srityje – kitaip tariant, ši šalis pripažinta geriausia laisvalaikio, kelionių, susisiekimo, sveikatos priežiūros, saugumo ir asmeninės laimės klausimais.

Įdomu tai, kad „InterNations“ reitinge pirmoji vieta visgi atiteko Ekvadorui. „Imigrantai iš esmės labai patenkinti savo finansine situacija Ekvadore“, - konstatuojama tyrimo išvadose. Respondentai taip pat patvirtino, kad šalyje labai lengva įleisti šaknis ir susirasti draugų.

Azija – vieta, kur apsigyvenę imigrantai taip pat teigia esantys labai patenkinti. Net 76 proc. respondentų HSBC tyrime sakė pajutę teigiamus gyvenimo pokyčius po persikraustymo į Kiniją. Honkongas ir Singapūras abejuose reitinguose atsidūrė geriausiųjų dešimtuke.

Svarstome galimybę kraustytis į svečią šalį? Pateikiame geriausius variantus 2014 metams:

1) Šveicarija: HSBC reitingas – 1 vieta, „InterNations“ reitingas – 4 vieta


2) Singapūras: HSBC reitingas – 2 vieta, „InterNations“ reitingas – 6 vieta

3) Vokietija: HSBC reitingas – 4 vieta, „InterNations“ reitingas – 12 vieta

4) Naujoji Zelandija: HSBC reitingas – 6 vieta, „InterNations“ reitingas – 16 vieta
Naujoji Zelandija

5) Honkongas: HSBC reitingas – 10 vieta, „InterNations“ reitingas – 10 vieta

6) Kanada: HSBC reitingas – 11 vieta, „InterNations“ reitingas – 14 vieta

7) Australija: HSBC reitingas – 12 vieta, „InterNations“ reitingas – 9 vieta
Gos Blafas, Australija

8) Meksika: HSBC reitingas – 21 vieta, „InterNations“ reitingas – 3 vieta

9) Ispanija: HSBC reitingas – 24 vieta, „InterNations“ reitingas – 7 vieta

10) Tailandas: HSBC reitingas – 7 vieta, „InterNations“ reitingas – 22 vieta
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)