Tikras vasaros sezonas Lietuvos pajūryje prasideda nuo Joninių, nuo tada, nepasirūpinus bent savaite iš anksto, rasti nakvynės pasiūlymą už vidutinę kainą, pasak Palangos viešbučių atstovų, nelengva. Gali tekti sumokėti brangiau net ir už mažiau kokybiškas paslaugas, o finansų ekspertai sako, kad tada nukenčiame ir per atostogas, ir po jų.

„Jei nori turėti geresnį butą, atskirą butą su galimybe gaminti maistą – reikėtų rezervuoti kur kas anksčiau ir dabar jau žyra vėlu. Paskutinės minutės išlaidos skausmingos dar ir todėl, kad žmonės, grįžę po atostogų ir išleidę visus pinigus, negalvoja kaip gyvens po atostogų“, – teigė „Swedbanko“ Asmeninių finansų instituto Lietuvoje vadovė Odeta Bložienė.

Kelionių į užsienį organizatoriai sako, kad planuojantys iš anksto gauna daugiau už mažiau, tačiau esą budriems keliautojams, net ir neplanuojant, pasiseka aptikti gerų paskutinės minutės skrydžių pasiūlymų.

„Tiek aviakompanijų, tiek viešbučių, tiek kelionių organizatorių kainodara visada yra nukreipta į tuos, kurie keliones renkasi iš anksto, sukuriant jiems geriausias sąlygas pirkti, suteikiant didžiausias nuolaidas geriausiems viešbučiams, pasiūlant didžiausią viešbučių pasirinkimą, užtikrinant žemiausias kainas“, – tikino „Novaturo“ generalinis direktorius Linas Aldonis.

„Jei skrendame į tam tikrą vietą, turime numatyti tai vietai tinkamą  biudžetą – ar nereikės visą laiką galvoti, kur valgyti, kaip pramogauti [...] Atostogoms dienos limitą reikėtų turėti šiek tiek didesnį“, – teigė „Swedbanko“ Asmeninių finansų instituto Lietuvoje vadovė O. Bložienė.

Lietuvių kelionių įpročiai keičiasi ne daug, populiariausios kryptys išlieka Turkija, Graikija, populiarėja Bulgarija. Važiuojama dažniausiai savaitei.