Vilnietė Vilma su vyru nusprendė į Palangą vykti vienai dienai ilgąjį Joninių savaitgalį. Paskambinusi į kurorte esančią keturių žvaigždučių vilą „Chateau Amber“ moteris sužinojo, kad vienai nakčiai šiame viešbutyje jai apsistoti nepavyks.

„Man buvo pasakyti, kad vienai nakčiai nenuomoja kambario“, - prisiminė sostinės gyventoja.

Į tokią pačią situaciją vilniečių pora pakliuvo ir po dviejų savaičių, kai vėl sumanė apsistoti Palangoje – šį kartą dviems nakvynėms.

Vilma susisiekė su trijų žvaigždučių viešbučiu „Kerpė“. Vilnietė vėl sulaukė nedžiuginančio atsakymo – nakvynę jie siūlo klientams, apsistojantiems ne trumpiau nei trims naktims.

„Manau, kad viešbučiams finansiškai naudinga taip daryti. Man pasakė, kad galiu bandyti skambinti iš vakaro ir tik tada, jei turės laisvų, galėsime pas juos apsistoti“, - pridėjo pašnekovė.

Nenuomoja vienai nakčiai tik vasarą

DELFI pabandė susisiekti su keletu viešbučių Palangoje ir išsiaiškinti, ar tikrai juose vienai nakčiai į Palangą atvykstantys nelaukiami.

Viešbučio „Kerpė“ telefonu atsiliepusi mergina, pasiteiravus, ar galima užsisakyti kambarį liepos 27 d. šeštadieniui vienai nakčiai, iškart atsakė, kad vienai nakčiai kambariai vasaros sezonu nėra rezervuojami. Mažiausiai apsistoti reikėtų tris naktis.

„Jei atvažiuosite į viešbutį ir bus laisvų vietų, tada galėsime apgyvendinti“, - pasiūlė mergina.

Penkių žvaigždučių viešbutis „Palanga“ sugebėjo pasiūlyti kambarį vienai nakčiai – su SPA procedūromis jis kainuoja daugiau nei 800 Lt.

Ar nuomoja kambarius vienai nakčiai, nepavyko suprasti iš pokalbio su keturių žvaigždučių viešbučio „Gabija“ telefonu atsiliepusiu darbuotoju.

„Ar būtų galima užsisakyti kambarį liepos 27 d.?”, - klausė DELFI.

„Kuriam laikui?“, - pasiteiravo vaikinas.

„Vienai nakčiai“, - tęsiamas pokalbis.

„Neturime“, - vienu žodžiu atsakė pašnekovas.

Keturių žvaigždučių vila „Chateau Amber“ norimai dienai vienai nakčiai kambario pasiūlyti negalėjo, tačiau telefonu kalbėjusi mergina rado laisvą kambarį prieš tai esantį penktadienį arba siūlė atvykti rugpjūčio pradžioje.

Praktika – netipinė

Evalda Šiškauskienė
Viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė DELFI teigė, kad apie tai, jog viešbučiai atsisako klientus apgyvendinti vienai nakčiai, girdi pirmą kartą.

„Tai tikrai susiję su sezoniškumu. Tai nėra normali praktika. Suprantu, kai nuomoja butus, bet čia viešbučiai“, - kalbėjo ji.

Pasak viešbučių asociacijos atstovės, tokia praktika tikriausiai specifiška Palangai.

„Esu labai nustebusi“, - pridėjo E. Šiškauskienė.

Pašnekovės teigimu, jai nei Druskininkuose, nei Nidoje nėra tekę girdėti apie vienai nakčiai nakvoti nepriimamus poilsiautojus.

Vis dėlto asociacijos vadovė bandė rasti paaiškinimą, kodėl kai kurie viešbučiai tokios praktikos imasi.

„Palangos viešbučiai turi per vasarą užsidirbti visiems metams: reikia ir darbuotojus išlaikyti, ir už šildymą mokėti, kai nėra tiek daug klientų. Manau, kad jie turi turėti labai rimtą priežastį, nes vis vien geriau turėti vieną naktį užimtą kambarį nei laikyti jį tuščią“, - komentavo ji.

Pasiteiravus, ar viešbučiai nebando taip sutaupyti, nes po vienos nakties klientų reikia iš naujo ruošti kambarį naujiems svečiams, o ilgiau apsistojus klientams to kasdien nereikia daryti, E. Šiškauskienė teigė, kad keturių ar penkių žvaigždučių viešbučiuose patalynė keičiama ir kambariai normaliai tvarkomi kasdien.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (186)