„Papasakosiu situaciją trumpai: rugpjūčio mėnesį nutraukiau sutartį su („Swedbank“ - DELFI) banku dėl antrosios pakopos pensijos fondo. Pasirašant su nauju banku sutartį, mane įspėjo, kad „Swedbank“ dažnai pasitaiko, jog klientas paprašo nutraukti sutartį, pasirašo reikiamus dokumentus, tačiau bankas nesutvarko reikiamų dokumentų, neinformuoja „Sodros“ per atitinkamą terminą, todėl geriau pasirašant naują sutartį, parašą patvirtinti notaro ir naujojo banko, pačiai kreiptis į „Sodrą“ ir sutvarkyti reikiamus dokumentus“, - dėsto skaitytoja (vardas ir pavardė DELFI žinoma).

Tačiau tuomet banko klientė pamanė, kad tai tik konkurentų kalbos ir nusprendė kreiptis į „Swedbank“, nutraukti sutartį tiesiogiai.

„Tai buvo tikrai didelė mano klaida. Nuėjus į savo banką po 5 mėnesių, 2013 sausio 21 d., sužinau, kad „Swedbank“ nenutraukė mano sutarties ir neinformavo „Sodros“. Kadangi tuo metu buvau 9 nėštumo mėnesį, mano banko vadybininkė pasisiūlė išsiaiškinti situaciją, ji kreipėsi į „Swedbank“ su prašymu išsiaiškinti situaciją, kodėl taip nutiko. Mano turimomis žiniomis, į šį klausimą ji iki šiol negavo atsakymo“, - piktinasi ji.

Klientė pasakoja, jog toliau su banku tęsėsi susirašinėjimas laiškais, aiškinantis, kuriame banko padalinyje ji parašė prašymą nutraukti sutartį ir prašant dar šiek tiek palaukti.

„Taigi laukiame. Informacijos negaunu 1, 2, 3 savaites, neiškentus paskambinu bendru numeriu į banką, mane informuoja, kad pasidomės situacija ir perskambins, po dienos ar dviejų, - vardija moteris, ir tuomet nesulaukusi žinių. - Taigi, jau pusę metų mano sutartis nenutraukta, ir „Swedbank“ bankas nesiima jokių veiksmų, kad išspręstų šią situaciją.“

Skaitytoja sako, jog galėtų dėl susiklosčiusios situacijos kreiptis į Lietuvos banką dėl susiklosčiusios situacijos.

„Bet vėlgi tai užtruks ir, manau, kad su mėnesio kūdikiu ant rankų aš geriau ištaikiusi progą nueisiu į savo banką ir sutvarkysiu viską per notarą. Bet, manau, kad tiek žiniasklaida, tiek Lietuvos bankas turėtų žinoti, kaip negarbingai, neetiškai elgiasi „Swedbank“, - piktinasi ji.

Bankas atsiprašo – įvyko žmogiška klaida

Saulius Abraškevičius
„Swedbank“ laiške DELFI nurodė, jog nuoširdžiai atsiprašo klientės dėl šio nesusipratimo, su ja susisiekė telefonu ir sutvarkė visus sutarties nutraukimo formalumus.

„Sutarties sąlygos numato pensijų fondo dalyvio teisę keisti pensijų kaupimo bendrovę ir ši klientė ja pasinaudojo. Tačiau klientės prašymas nutraukti sutartį dėl žmogiškosios klaidos nebuvo užregistruotas banko sistemoje. Tai tikrai nėra sisteminė klaida, nes klientai nutraukia ar pasirašo naujas sutartis nuolat, tad tai yra įprastas procesas. Šiuo konkrečiu atveju dėl sutarties neužregistravimo „Sodra“ per numatytą maksimalų 28 dienų laikotarpį tokios informacijos negavo, tad klientė tebebuvo laikoma mūsų pensijų fondo dalyve“, - dėsto „Swedbank“ atstovas spaudai Saulius Abraškevičius.

Pasak jo, sužinojęs apie šią klaidą bankas nedelsiant pradėjo aiškintis aplinkybes ir rinkti duomenis.

„Kadangi nuo prašymo nutraukti sutartį pateikimo buvo praėję nemažai laiko, duomenų paieška užtruko. Susidariusią situaciją su kliente aptarėme asmeniškai, sutvarkėme visus sutarties nutraukimo formalumus ir atsiprašėme už patirtus rūpesčius ir nepatogumus. Užtikriname, kad dėsime visas pastangas siekiant išvengti panašių nesusipratimų ateityje“, - teigia S. Abraškevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (348)