1 diena – svečio iš užsienio atvykimas. 8.00 nusileidžia jūsų svečio lėktuvas. Pasitikimas oro uoste – ne tik malonus gestas, bet ir proga sudaryti gerą pirmąjį įspūdį. Pagarbą ir svarbą parodysite pasitikdami jį asmeniškai arba atsiuntę savo įmonės atstovą. Jeigu pasitikti nepavyksta, iš anksto užsakykite taksi, kad svečiui netektų gaišti laiko. Su taksi kelionė nuo oro uosto iki centro kainuos apie 20-25 Lt, jei pasitiksite su įmonės automobiliu – perpus pigiau. Tarkime jūsų svečias sėda į iš anksto užsakytą taksi ir važiuoja į viešbutį pasidėti daiktų.

Rinkdami tinkamą viešbutį pasidomėkite svečio lūkesčiais, pomėgiais, pageidavimais – galbūt jūsų verslo partneris mėgsta rytais bėgioti. Jei jam išrinksite viešbutį netoli parko ar upės pakrantėje, neabejotinai parodysite dėmesį. Galbūt svečias kasdien sportuoja, tuomet ieškokite viešbučio, turinčio įrengtą sporto salę. Dar vienas atrankos kriterijus, kurį verta apsvarstyti – atstumas iki jūsų biuro ar numatomos susitikimų vietos. Jeigu viešbutis bus šalia, sutaupysite ir laiko, ir transporto sąnaudas.

Jūsų verslo svečias apsistoja keturių žvaigždučių viešbutyje senamiestyje, kur naktis vienam asmeniui gali kainuoti apie 250-400 Lt. Jei nepavyko svečio pasitikti oro uoste, tai galite padaryti viešbutyje. Malonus akcentas būtų sutikimo vaišės jo kambaryje – tai galėtų būti lietuviškų gardumynų rinkinys, Lietuvoje pagaminti šokoladiniai skanėstai, jūsų įmonės atributika ar butelis gero vyno. Krepšelio kaina galėtų siekti apie 50 Lt. Tikėtina, kad svečias po skrydžio bus išalkęs, taigi pirmasis susitikimas galėtų vykti pusryčiaujant. Pusryčiai kavinėje atsieis apie 20-30 Lt asmeniui.

Papusryčiavę, tikėtina judėsite iki biuro, kuris tarkime randasi čia pat, Senamiestyje. Įtemptoje dienotvarkėje nepamirškite kavos pertraukėlių. Proga atsitraukti nuo darbų – pietų metas. Dauguma Vilniaus kavinių ir restoranų patiekia skanius ir nebrangius dienos pietus, kurių kainos gali svyruoti nuo 15 iki 30 Lt, taigi tikrai rasite puikią vietelę pagal savo ir svečio skonį. Po produktyvios darbo dienos puiki proga atsipalaiduoti – vakarienė jaukioje aplinkoje. Toks vakaras restorane vienam asmeniui gali kainuoti apie 60-150 Lt, ypač jei norėsite paskanauti brangesnio gėrimo.

Po vakarienės svečiui gali būti įdomus ir naktinis Vilniaus gyvenimas. Pasidomėkite, galbūt jūsų svečias yra futbolo fanas ir kaip tik tą vakarą vyksta futbolo varžybos. Prabangesnis variantas būtų vakaras, pvz. „Cigarų klube“, kur paragautumėte ir išskirtinių gėrimų. Vilniuje netrūksta barų ir pubų – galima rinktis triukšmingą, kur daugiau stovimų vietų, arba ramesnį, kur būtų galimybė prisėsti.

Alternatyva barams – vyninės, kupinos jaukaus šurmulio, gerų vynų bei gurmaniškų užkandžių. Vakaras mieste sunkiai prognozuojamas kainos atžvilgiu, nes priklauso nuo pasirinktos vietos bei joje praleisto laiko. Imkime optimalų variantą – tarkime, kad asmeniui išleisite nuo 50 iki 300 Lt. Grįžimas iki viešbučio su taksi kainuos apie 10-15 Lt.

1 dienos išlaidos 1 asmeniui: 475-950 Lt.

2 diena – svečio laisvadienis. Svečio šeštadienio rytas prasideda nuo pusryčių viešbutyje, kurie yra įskaičiuoti į kainą. Atsipalaidavimui po penktadienio pasiūlykite apsilankyti masažo salone – viso kūno tradicinis arba populiarus tailandietiškas masažas kainuos apie 130-200 Lt. Atgavus jėgas galima pasižvalgyti ir po Vilniaus senamiestį. Norint iš tikrųjų pažinti miestą rekomenduojame ekskursiją su gidu, kuri atsieis apie 200 Lt, o įgytos žinios atminty išliks ilgiau nei tik pasivaikščiojimas senamiesčio labirintais. Svečias gali pasirinkti ir ekskursijos tipą – įprastą pažintinę arba teminę, galinčią atskleisti naktinį, vaiduoklišką, romantišką arba kitokį Vilnių. Paklauskite, galbūt jūsų verslo partneris turi išankstinį norą, ką nors pamatyti – tai galėtumėte įtraukti į maršrutą. Vasaros metu rekomenduojame pakilti į Šv. Jonų bažnyčios varpinę, iš kur atsiveria įspūdingi vaizdai.

Pasidomėkite, gal jūsų svečias turi hobį ir norėtų jį išbandyti ir mūsų šalyje? Tarkime buriavimą mariose arba Baltijos jūroje, plaukimą baidarėmis, golfo laukus, jodinėjimą žirgais ir pan.

Po turiningo pasivaikščiojimo pasiūlykite pietus išskirtinėje aplinkoje – kur atsiveria miesto panorama arba vyrauja specifinė virtuvė, pavyzdžiui Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės laikų didikų valgiai. Priklausomai nuo pasirinktos vietos, pietūs vienam asmeniui kainuos apie 50 Lt.

Popietei galėtų tikti vandens pramogos su pirčių kompleksu – 3 valandos Vilniaus vandens pramogų parke asmeniui atsieis apie 70 Lt. Vakarienė mieste kaip ir penktadienį gali kainuoti nuo 60 Lt iki 150 Lt.

2 dienos išlaidos 1 asmeniui: 760-1070 Lt.

3 diena – svečio išvykimas. Prieš išvykdamas svečias tikriausiai norės įsigyti lauktuvių. Rekomenduokite vietų, kur jis galėtų įsigyti ne tik tradiciškai su Lietuva siejamo gintaro suvenyrų, bet ir lietuviškų gardumynų, autentiškų meno dirbinių ar lietuvių dizainerių sukurtų daiktų. Išlaidos lauktuvėms vėlgi sunkiai prognozuojamos – magnetukas su Lietuvos simbolika gali kainuoti apie 10 Lt, o autentiškas rankų darbo dirbinys – 200 Lt ir daugiau. Norėdami sėkmingai užbaigti svečio vizitą pasirūpinkite detalėmis – išlydėkite su šypsena, įteikite lauktuves nuo jūsų įmonės – tai galėtų būti svečio įspūdžius Lietuvoje primenančios smulkmenos, iš anksto užsakykite taksi (kaina – 20-25 Lt iki oro uosto).

3 dienos išlaidos 1 asmeniui: 30-225 Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)