Nors parduotuvių lentynos tuoj užsipildys žvakėmis, o greitai – ir šventinėmis girliandomis bei lemputėmis, šiuo metu jose dar galima įsigyti ir vasarinių prekių. Didieji prekybos centrai šioms nuolaidas taikė vasaros pabaigoje, o mažesnės parduotuvės specialius pasiūlymus pirkėjams teikia ir dabar. Su nuolaida čia galima rasti ir akinių nuo saulės, o kai kur - ir priemonių, padedančių atbaidyti vabzdžius. Pardavėjai tikina, kad kai kurias prekes pirkėjams, nepriklausomai nuo sezono, siūlo visus metus.

Akiniai nuo saulės pigesni ir vasarą, ir žiemą

Vienoje iš Vilniaus optikų - „Optio“ - šiuo metu galioja pasiūlymas akinius nuo saulės įsigyti net perpus pigiau nei tektų mokėti įprastai. Telefonu atsiliepusi parduotuvės darbuotoja sakė nemananti, kad toks pasiūlymas rudens viduryje – išskirtinis, nes nuolaidos parduotuvėje pradedamos taikyti dar vidurvasarį.

„Spalio mėnesį nuolaidos dar tikrai bus, o toliau - jau ne nuo mūsų priklauso. Nuolaidų metas prasideda vasaros viduryje, taip yra norint paskatinti žmones labiau pirkti“, - sakė mergina. Jos teigimu, nuolaidos galioja ir pavasarį, kai saulė pradeda kaitinti kaitriau. „Jeigu turime likusias senas kolekcijas, nuolaidos dar būna ir pavasarį. Iš esmės, nuolaidos gali galioti visus metus“, - kalbėjo ji.

Pardavėjos teigimu, žmonės akinius nuo saulės perka visus metu. „Žmonės perka, ypač jei būna saulėta diena, tada klientų tikrai yra. Jei ruošiasi žiemos atostogoms, tada ir akinių ateina nusipirkti prieš savaitę, dvi. Viskas priklauso nuo oro: jei žiemą dienos būna gražios ir saulėtos, tuomet pirkėjų, įsigyjančių saulės akinius, tikrai netrūksta“, - teigė pardavėja.

Dalia Buivydienė, „Optikos pasaulis“ pardavimų direktorė, taip pat kalbėjo, kad rudenį taikomos nuolaidos – normalus reiškinys. „Nuolaidos būna tam tikrai daliai akinių nuo saulės, nes vis tiek pasižiūri, kad kažkokios prekės jau užsistovėjusios, tuomet norisi jas parduoti ir atsiranda žmonių, kuriems jų reikia“, - sakė D. Buivydienė.

Jos teigimu, didžiųjų nuolaidų metas prasideda rugsėjį, tačiau kuriai nors prekių grupei nuolaidos galioja visus metus. Ji sakė, jog akinių nuo saulės pirkėjams prireikia ir šaltomis, bet saulėtomis dienomis ar išvykstant į šiltuosius kraštus.

Nuo vabzdžių spalį nesisaugo

Kiti prekybininkai elgiasi dar originaliau – su nuolaida pirkėjams spalio viduryje siūlo pigesnių priemonių vabzdžiams atbaidyti. Vaistas.lt vadybininkas Mindaugas Jocius sakė, jog tokie sprendimai vis dėlto nepasiteisina, nors nuolaidas jie taiko bene visoms tokio tipo virtualiai parduodamoms prekėms.

„Iš tikrųjų, perkamumas dar būna tik rugsėjį, nuo spalio nieko neparduodame“, - sakė jis, kalbėdamas ir apie virtualią, ir apie realią prekybą repelentais. Jo teigimu, tokiu metu priemonių, atbaidančių vabzdžius, gali prireikti nebent keliaujantiems į kitus kraštus. Tuo metu taupiausieji apsirūpinti repelentais neskuba. „Nuo kovo ar balandžio vėl prasideda pagyvėjimas“, - paaiškino jis.

Internetinė parduotuvė Pigu.lt įvariomis priemonėmis nuo vabzdžių šiuo metu taip pat prekiauja su nuolaida: apsauginius tinklelius, gaudykles ar atbaidymo priemones galima įsigyti ir keliais litais, ir perpus pigiau. Nors nuolaidos ir taikomos, bendrovės direktorius Dainius Liulys pripažįsta, kad tokios prekės šiuo metu nėra paklausios.

„Ieškančių priemonių nuo vabzdžių įkandimų žiemos metu nepasitaiko, tačiau pageidaujančių įsigyti lauko sodo baldų, miegmaišių, dviračių, ypač Kalėdiniu periodu, tikrai nemažai“, - sakė jis.

D. Liulys kalbėjo, kad tokiu metu nuolaidas paprastai taiko kiek kitoms prekių grupėms. „Dažniausiai rudeninio išpardavimo metu pirkėjams siūlome sezonines prekes – laisvalaikio bei turizmo inventorių – dviračius, palapines miegmaišius, vasariškus drabužius, lauko baldus, kitaip tariant - vasariškas prekes“, - kalbėjo vyriškis. Jo manymu, kito sezono prekes žmonės perka dėl skirtingų priežasčių.

„Taip, perka tiek norėdami sutaupyti, tiek besiruošdami kelionei ar tiesiog dovanoms“, - kalbėjo jis. D. Liulio teigimu, įvairios nuolaidos jų elektroninėje parduotuvėje galioja visus metus.

Tuo metu „Camelia“ vaistinėse priemonių nuo vabzdžių pirkėjams rasti jau nepavyks – pardavėjai sako reaguojantys į prekių sezoniškumą. „Priemonės apsaugai nuo vabzdžių yra priskiriamos prie sezoninių prekių, todėl jomis prekiaujame nuo gegužės mėn. ir baigiame rugpjūčio pabaigoje. Paprastai stengiamės uždaryti sezoną pasiūlydami patrauklią pirkėjams nuolaidą ir taip išsiparduoti šias sezonines priemones tam, kad kitą sezoną savo pirkėjams pasiūlytume atnaujintą repelentų asortimentą. Nuolaidos paprastai galioja iki savaitės. Kalbant apie pačius mūsų pirkėjus galiu pasakyti, kad vykstantys į šiltus kraštus repelentais pasirūpina dar vasaros sezono metu, o šaltuoju metų laikotarpiu tokios prekės,kaip ir daugelyje kitų tinklų, nėra paklausios“, - sakė bendrovės „Nemuno vaistinė" komunikacijos projektų vadovė Asta Keibienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)