Pareigūnams gavus pranešimą apie galimai nelegalią mėsos perdirbimo veiklą ir patikrinus Šilalės rajone nurodytu adresu veikusio asmens patalpas, pateikta informacija pasitvirtino – gyvūninio maisto tvarkymas vyko neturint tokiai veiklai būtino VMVT leidimo. Mėsa ir žuvis buvo tvarkoma antisanitarinėmis sąlygomis, nešvariose ir netvarkingose patalpose, nesilaikant patalpų ir įrangos higienos bei sanitarijos reikalavimų, o tai ypač karštuoju metų laiku gali turėti nepageidaujamų pasekmių maisto saugai.

Šio patikrinimo metu, kaip teigiama VMVT pranešime, rasta apie 30 kg šaldytos kiaulienos mėsos, 23 kg šaldytos paukštienos ir 20 kg šaldytos žuvies. Neteisėtai veiklą vykdęs asmuo pareigūnams negalėjo pateikti nei šaldytos mėsos ir žuvies, nei konservų gamybai naudotų skardinių dėžučių įsigijimo dokumentų.

Tikrinimo metu rasti asmeniniai užrašai apie konservų gamybai naudotas žaliavas paimti ir perduoti tolesniam Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnų tyrimui. Artimiausiu metu bus sprendžiama, kokias poveikio priemones taikyti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)