Maru užsikrėtęs šernas buvo sumedžiotas Širvenos seniūnijai (Biržų r.) priskirtame medžioklės plote, 5 gaišenos rastos Troškūnų (Anykščių r.), 6 - Miežiškių (Panevėžio r.) ir viena - Noriūnų (Kupiškio r.) seniūnijų apylinkėse.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos pateiktais duomenimis, nuo šių metų pradžios laukinėje faunoje afrikinis kiaulių maras patvirtintas 92 vietose 195 šernams (16 sumedžiotų ir 179 nugaišusiems).

"Primename, kad III buferinėje zonoje esančių Biržų rajono, Pasvalio rajono Daujėnų ir Krinčino seniūnijų, Kupiškio rajono Alizavos, Kupiškio, Noriūnų ir Subačiaus seniūnijų, Panevėžio rajono Karsakiškio, Miežiškių ir Raguvos seniūnijų teritorijose gyvenantys ūkininkai, kurie neįgyvendino biologinio saugumo reikalavimų, privalo paskersti kiaules iki kovo 19 d.

Asmenys, neįvykdę šio reikalavimo ir praleidę nustatytą terminą, negalės gauti valstybės skiriamų kompensavimo išmokų, be to, jiems bus taikomos administracinio poveikio priemonės", - perspėja Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Skubios veiklos skyriaus vedėjas Marius Masiulis.

Pasak M. Masiulio, nuo pirmo AKM protrūkio 2014 m., iš nustatytų 39 AKM židinių kiaulių laikymo vietose tik vienas buvo užregistruotas komerciniame ūkyje, kiti 38 židiniai patvirtinti smulkiuose ūkiuose, kuriuose kiaulės buvo auginamos tik savo reikmėms.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)