Didelės, viena su kita sulipusios ir skatinančios vaizduotę – būtent tokiomis daržovėmis jau keletą mėnesių negali atsigrožėti A. Skuržinskienė.

„Augalų niekada netręšiu jokiais chemikalais. Tik arklių mėšlu, nes netoliese yra žirgynas. Be to, stengiuosi keisti sodinimo tvarką. Kadangi šiemet tame plotelyje augo bulvės, kitais metais čia sodinsiu braškes, o dar kitais – česnakus. Mūsų žemė labai gera, minkšta – lyg samanos. Todėl viskas auga puikiai“, – gausaus derliaus paslaptį atskleidė moteris.

Tiesa, A. Skuržinskienė pripažino, kad ne visos jos darže užaugusios bulvės yra išskirtinių formų. Kitos buvo įprastos, o įdomių šakniagumbių aptikti tik trys dideli kelmai. Tačiau tai nėra vienintelis įdomus radinys moters sodyboje.

„Prieš aštuonerius metus spalio pabaigoje mano darže prisirpo braškės. Išvaizda ir skoniu jos visiškai nesiskyrė nuo tų, kurias valgome vasaros pradžioje.

Neseniai buvo miręs mano žentas, tad nusprendėme, kad jis iš dangaus stengiasi mus viskuo aprūpinti“, – „Sekundei“ pasakojo A. Skuržinskienė.