Seimo narių priimtas sprendimas nustatyti minimalias pieno supirkimo kainas neteko galios po to, kai Seimo Etikos komitetas nustatė, kad įstatymo pakeitimai buvo priimti pažeidžiant Seimo statuto nuostatus.

Praėjusį penktadienį į neeilinę sesiją susirinkę Seimo nariai buvo nusprendę prie šio klausimo grįžti šią savaitę.

Ketvirtadienį Seime Kaimo komiteto pirmininkas Saulius Bucevičius teigė, kad po trečiadienį vykusio komiteto posėdžio komiteto nariai nusprendė, kad įstatymo pakeitimų projektas turėtų būti grąžintas iniciatoriams tobulinti.

Tam pritarė balsavimu ir didžioji dalis parlamentarų. Balsavime, ar įstatymo projektas turėtų būti grąžintas tobulinti, už pasisakė 78 Seimo nariai, 2 – ne, 9 – susilaikė.

DELFI primena, kovo pabaigoje Seimo priimtomis pataisomis norėjo įpareigoti pieno supirkėjus ir perdirbėjus mokėti ne mažiau kaip 165 eurus už toną pieno, o tarpininkus – ne mažiau kaip 130 eurų. Už įstatymo pataisas ypatingos skubos tvarka tuomet balsavo 93 Seimo nariai (ir valdančioji koalicija, ir opozicijos atstovai). Etikos komisijai Seimo priimtą sprendimą apskundė Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas socialdemokratas Julius Sabatauskas. Seimo priimtas sprendimas reguliuoti pieno supirkimo kainas sulaukė tiek rinkos dalyvių, tiek ekonomistų kritikos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)