„Mes turime daug pasiūlymų, kurie yra svarstomi dabar. Pirmas yra, pinigų srauto padidinimas, kad padėtume susitvarkyti su šia problema, o antra, mes žiūrime į visas Europos Sąjungos šalis nares, kad galėtume padaryti išankstines išmokas šiais metais, kaip ir darėme pernai, kad padidintume pinigų srautus“, - ketvirtadienį žurnalistams Kaune sakė Philas Hoganas (Filas Hoganas).

Kalbėdamas apie pieno sektoriaus problemas, jis ragino Lietuvos pieno gamintojus kooperuotis.

„Aš paklausčiau jo (pieno gamintojo - BNS), ar jis yra kooperatyve, jei ne, tai jis turėtų prisijungti. Tada reikėtų naudotis eksporto skatinimui skirtais pinigais, kad būtų galima pritraukti Jungtines Amerikos Valstijas pirkti jo produktus, o vėliau tikriausiai duočiau jam pono Putino telefono numerį ir siūlyčiau paskambinti bei paprašyti, kad nuimtų importo embargą“, - kalbėjo P. Hoganas.

Jo teigimu, vidutinėje ir ilgalaikėje perspektyvoje pieno sektoriui reikia mąstyti apie struktūrines reformas, o pieno kvotų panaikinimas neturėjo įtakos situacijai ES pieno rinkoje. Tam didžiausios įtakos, anot jo, padarė Rusijos paskelbtas maisto produktų embargas.

„Aš esu įsitikinęs, kad Lietuvos Vyriausybė bando daryti viską, ką gali, kad padėtų pieno gamintojams. Aš nežinau šio pasiūlymo detalių, bet Europos Komisija pristatė naujus savanoriškos gamybos mažinimo priemones, kurios gali padėti subalansuoti gamybą Europos Sąjungoje tarp pasiūlos ir paklausos bei subalansuoti kainas“, - komentavo P. Hoganas, paklaustas, kaip jis vertina Seimo priimtą, bet dar neįsigaliojusį pieno kainų reguliavimo įstatymą.

Rusija maisto produktų iš ES ir kai kurių kitų Vakarų šalių importo embargą paskelbė 2014 rugpjūtį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)