„Na, iš tikrųjų turbūt nėra pats geriausias variantas reguliuoti, laisvoje rinkoje nustatinėti pieno kainas, bet aš manau, kad Seimo nariai, Kaimo reikalų komiteto narys Jonas Kondrotas ryžosi tokią įstatymo pataisą teikti, atsižvelgdamas į tai, kokia situacija šiandien yra su supirkimo kainomis“, - penktadienį LRT radijui sakė V. Baltraitienė.

„Nekreipti dėmesio į smulkiuosius ūkius ir drastiškai mažinti kainas, aš manau, yra neteisinga. Taip turbūt Seimo nariai nusprendė, kad perdirbėjų suvaldyti negalima ir matau, kad čia labiausiai išsigando didesnieji ūkiai. Man labai keista, kad deklaruojama, kad reikia ginti smulkiuosius ūkininkus, kad jie skriaudžiami, kad nieko niekas nedaro, tai manau, kad dėl to ir kilo tos įstatymo pataisos“, - kalbėjo V. Baltraitienė.

Ketvirtadienį Seimui priėmus vadinamojo Pieno įstatymo pataisas, ministrė sveikino tokį parlamentarų sprendimą.

„Sveikinu tokį Seimo sprendimą. Įstatymas buvo priimtas 2015 metais Žemės ūkio ministerijos iniciatyva, dabar jį tobuliname. Toks sprendimas labai pagelbės mūsų pieno gamintojams, ypač smulkiesiems, išgyventi ir išsilaikyti rinkoje šiuo sudėtingu metu. Jei prekybininkai ir perdirbėjai sąžiningai elgtųsi su pieno gamintojais, nereikėtų ir tokių įstatymų“, – ketvirtadienį išplatintame pranešime spaudai sakė V. Baltraitienė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)