Ketvirtadienį žemės ūkio ministrė susitiko su Žemės ūkio rūmų, Lietuvos ūkininkų sąjungos, Lietuvos žemės ūkio bendrovių asociacijos, Lietuvos pieno gamintojų asociacijos, kooperatyvų asociacijos „Kooperacijos kelias“ valdybos atstovais aptarti Žemės ūkio ir žuvininkystės ministrų taryboje priimtų sprendimų ir paramos pieno gamintojams paskirstymą.

„Radome kompromisą – už vieną turimą karvę valstybė mokės 66 eurų vienkartinę paramą, o tie, kurie priklauso kooperatyvams, gaus 10 proc. didesnę išmoką. Mat jie labiausiai yra nukentėję, jiems sumažintos kainos daugiausiai. Tokiu būdu dar skatiname žmones ir kooperuotis (...). 18 mln. eurų, kaip nuostolių dalies išmokėjimą, mes galime išmokėti jau balandžio pradžioje“, – žurnalistams po susitikimo su pieno gamintojų atstovais sakė V. Baltraitienė.

Anot ministrės, taip pat sutarta ministerijoje kurti darbo grupę, spręsiančią ilgojo laikotarpio klausimus.

„Tai būtų fondo, kuris spręstų ne tik pieno klausimus, bet ir viso žemės ūkio sektoriaus klausimus, sukūrimas. Taip pat buvo iniciatyva, kad Seime turėtų būti sukurta darbo grupė, mes tam pritarėme, kadangi Seimas gali kviestis ir prekybininkus, ir tuos pačius perdirbėjus, spręsti plačiau šiuos klausimus, ko galbūt pati ministerija negali daryti“, – sakė V. Baltraitienė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)