Antradienį šalies naujienų tarnyba „Radio 4“ nurodo, kad rugsėjo 14 d. Riigikogu susirinkus į pirmąjį rudens sesijos posėdį, vietos ūkininkai surengs netoli parlamento piketą. Kitą dieną, rugsėjo 15 d., taps aišku, kaip finansinė parama bus paskirstyta tarp Europos Sąjungos šalių.

Centrinės Estijos ūkininkų sąjungos pirmininkas Calle Hamburge vadina Europos Komisijos sprendimą teigiamu, tačiau kaltina Estijos vyriausybę nenoru padėti savo ūkininkams.

„Žinoma, požiūris į tai teigiamas, tačiau be šaukšto deguto apsieiti nepavyks. Mūsų vyriausybė kažkodėl nepastebi problemos ir nemano, kad ją būtina išspręsti. Europoje problemą mato. Savo ruožtu mūsų galimybės mokėti išmokas nėra visiškai išnaudotos.

Tampa juokinga, visą laiką kreipiamės į Briuselį, o patys prisidėti nenorime. Kalbėti apie Europos pagalbos veiksmingumą yra dar per anksti, nes nėra aišku, kaip ji bus paskirstyta. Vargu ar ji padengs nuostolius. Tačiau šis žingsnis sustiprins bankų pasitikėjimą ūkininkais, todėl jie ir toliau išliks lankstūs“, - sakė K. Hamburgas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)