Bus ir aplinkos priežiūros naujovių

Parodos rengimo grupės vadovas Dainius Šeronas užtikrino, kad renginyje turės ką veikti visi lankytojų šeimų nariai. Ne paslaptis, moteris nelabai domina įvairi miškininkystės technika, todėl, kol vyrai į ją žvalgysis, dailiosios lyties atstovės tikrai netemps šių už skverno, prašydamos sutrumpinti apžiūros laiką. Jos ir sau, pasak D. Šerono, parodoje ras širdžiai mielų kampelių. Viename iš jų šeimininkaus Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijos atstovai, kviesiantys susipažinti su sodybų aplinkos priežiūra. Čia renginio lankytojai įgis ne tik teorinių, bet ir praktinių žinių apie tai, kaip gražiai bei skoningai susitvarkyti sodybos aplinką: įsirengti poilsio zonų, takelių, alpinariumų.

Galimybė dalyvauti kūrybos procese

Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijos Kraštovaizdžio architektūros ir rekreacijos katedros vedėja Ingė Auželienė sakė, kad susirinkusiems bus pristatomos sodybų apželdinimo galimybės, daugiau orientuojantis į privačių namų savininkus. Tačiau netruks informacijos ir apie kitos paskirties viešųjų erdvių bei teritorijų apželdinimą. Bus galima pamatyti, kaip įrengiami tam tikri želdynų elementai, takeliai, pavėsinės, mažesnės ir didesnės augalų zonos, alpinariumai, gėlynai. Užsukusieji galės ne tik stebėti, bet ir patys dalyvauti sodybų aplinkos kūrimo procese. Kadangi renginys truks kelias dienas, bus galima pamatyti, ką per tą laiką įmanoma nuveikti savo sklype. Taip pat apžiūrėti jau paruoštus derinius.

„Bus pastatytos trys karkasinių namelių imitacijos. Prie dviejų iš jų bus iš anksto paruoštos ekspozicijos: viena modernesnė, kita klasikinė. Kviesime pasižiūrėti, kaip atrodo prieš renginį prie namelių sukurti įvairūs sodo elementai: suolelis, skulptūra, takelis. Prie trečio namelio per pačią parodą bus įrengiama aplinka. Žiūrovai galės akivaizdžiai stebėti, kaip visa tai atliekama. Mes iš anksto būsime numatę planą, ką norime padaryti, ir tą projektą pristatysime renginio pradžioje. Vėliau pateiksime vizualizaciją – kaip visa tai turi atrodyti. O tada savo sumanymą įgyvendinsime, kad žmonės matytų, kaip atrodo projektas, kaip vyksta jo realizacija. Ir kiek laiko bei jėgų reikia darbams atlikti“, – pasakojo I. Auželienė.

Lankytojus konsultuos specialistai

Sodybų aplinkos priežiūros subtilybes parodos svečiams pristatys Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijos darni dėstytojų ir studentų komanda. Joje dalyvaus apie 10–15 šios mokymo įstaigos atstovų. Renginyje vyks įvairios paskaitos, bus teikiamos konsultacijos rūpimais klausimais. Kolegijos dėstytojai ir studentai norintiems patars, kaip planuoti nuosavos sodybos apželdinimą, kaip tinkamai sodinti augalus, sklype įrengti alpinariumus, baseinėlius, tvenkinėlius, laistymo sistemas ar kitus elementus. Aiškins, kaip prižiūrėti augalus, takus, mažuosius architektūros statinius. Su įvairių sričių profesionalais lankytojai galės aptarti aktualiausias problemas, kylančias įgyvendinant sodybų apželdinimo projektus.

Bus viktorinų, konkursų ir vertingų dovanų

Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegiją atstovaus ir gėlininkystės specialistai, mokysiantys susiformuoti gėlynus, pasirinkti jiems ar alpinariumams tinkamus augalus. Su parengtais gėlių komponavimo pavyzdžiais parodos dalyviai galės susipažinti ir prie minėtų namelių.

Kraštovaizdžio architektūros ir rekreacijos katedros vedėja džiaugėsi, kad šiame renginyje savo gebėjimus turės progą pristatyti ir studentai, būsimieji apželdintojai, projektuotojai. Jiems tai irgi bus akivaizdi nauda užsiimti praktine veikla. Tuo labiau kad galės naudotis įvairiomis medžiagomis, turės nemažą augalų pasirinkimą, taigi bus sudarytos visos sąlygos išreikšti savo kūrybingumą.

„Kviečiame visus į parodą atvykti su šeimomis, atsivesti ir vaikus. Galėsite dalyvauti mūsų organizuojamose viktorinose, konkursuose ir laimėti įvairių vertingų dovanų. Nemažai jų įsteigė renginio rėmėja Mocevičiaus firma „ Ginalas“. Taigi turėsite puikią progą gilinti žinias ir turiningai leisti laiką“, – teigė I. Auželienė.

Kauno orkestras jau paruošė programą

Parodoje lankytojus vilios ir klasikinė muzika, susiliejanti su natūraliais gamtos garsais: vėjo dvelksmu, pušų ošimu, lapų šiurenimu, paukščių trelėmis. Gegužės 14 d. 18 val. Girionių parke Mikalojaus Konstantino Čiurlionio simfoninę poemą „ Miške“ atliks Kauno miesto simfoninis orkestras, vadovaujamas Algimanto Treikausko.

Orkestro vadovas, paklaustas, ar šis pasirodymas gamtos apsuptyje kolektyvui bus didelis iššūkis, sakė, kad jų orkestrui nebus didelio netikėtumo. „Mes jau esame įpratę koncertuoti įvairiose erdvėse, tarp jų ir atvirose – miesto renginiuose, Pažaislio muzikos festivalyje. Ne kartą teko atlikti ir M. K. Čiurlionio simfoninę poemą „Miške“ bei „Jūra“. Lietuva 2015-aisiais švenčia jubiliejinius M. K. Čiurlionio 140-uosius gimimo metus.

Kauno miesto simfoninis orkestras parodos lankytojams pristatys ir Karlo Marijos fon Vėberio operos „Laisvasis šaulys“ uvertiūrą bei kitus muzikinius kūrinius. Orkestre gros daugiau kaip 50 muzikantų. Taip pat dainuos solistai. Jų pavardžių A. Treikauskas dar neatskleidė. Tegul tai bus mažytė intriga ir paslaptis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)