Šiais metais parodos organizatoriai skaičiavo itin išaugusį svečių iš rytų Europos šalių skaičių – net 2,7 tūkst. lankytojų.

„Ši paroda yra pasaulio gyvulininkystės inovacijų variklis. Čia ūkininkai iš viso pasaulio susirenka pasisemti naujausių žemės ūkio idėjų, – pastebi „Biovela Group" generalinio direktoriaus pavaduotojas Audrius Kantauskas. – Kas dvejus metus vienoje vietoje susirenka didžiausi pasaulio ūkininkai ir įrangos gamintojai pademonstruoti tai, ką turi geriausio, kas yra ūkininkavimas 21-ajame amžiuje.“

Į šią parodą atvyksta ir tūkstančiai jaunų ūkininkų, moksleivių ir studentų. Šiems skirta speciali parodos dalis.

Pasak A. Kantausko, viena prioritetinių parodos „EuroTier“ sričių – gyvūnų gerovė. Taip pat ypatingas dėmesys šiais metais buvo skiriamas ūkininkavimo efektyvumui skatinti: procesų inžinerijai, gamybos priemonėms, valdymui, programinei įrangai, gyvūnų laikymo įrengimams, stoginei statybai.

Akmenės rajono ŽŪB „Papilė“ direktoriaus pavaduotojas gyvulininkystei-veterinarijos gydytojas Kęstutis Šeškauskas sako, kad tokiose parodose dalyvauti itin svarbu.

„Dalyvauti parodoje yra darbas, – pastebi jis. – Lankytojai, kurie atvyksta pirmus kartus apsižvalgyti, visą parodos laiką praleidžia tiesiog vaikščiodami po stendus.“

Tuo metu trisdešimties metų patirtį gyvulininkystės srityje turintis K. Šeškauskas iš pradžių įdėmiai nagrinėja programą, išsirenka tik keletą asmeniškai dominančių sričių ir laiką parodoje leidžia gilindamasis būtent į pasirinktas sritis, užmegzdamas naujus kontaktus, diskutuodamas su profesionalais. Šiais metais specialistas labiausiai domėjosi veterinarijos, šėrimo galimybėmis.

„EuroTier“ – didžiausia pasaulyje gyvulininkystės paroda, kas dvejus metus vykstanti Hanoveryje, Vokietijoje. Paroda skirta tiek savo srities ilgamečiams profesionalams, tiek dar tik pradedantiems ūkininkauti. 240 tūkst. kv.m plote šiais metais įsikūrė 2360 parodos dalyvių – savo srities ekspertų-gamintojų iš 49-ių pasaulio šalių. Parodą aplankė 156 tūkst. lankytojų iš 100-o šalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)