„Net ir po visiško Rupinskų komplekso dezinfekavimo ir sutvarkymo, esant sugriežtinam kiaulių judėjimui, veikla ūkyje netenka prasmės. Užaugintų gyvulių nėra kaip realizuoti, o jų auginimas be aiškių galimybių parduoti keltų grėsmę gyvūnų gerovei ir aplinkosaugai”, – sakė „Idavang” generalinis direktorius Saulius Leonavičius.

Jo teigimu, dėl to priimtas sprendimas iš anksto įspėti darbuotojus apie galimą komplekso veiklos mažėjimą ir iš to išplaukiančias pasekmes jame dirbantiems žmonėms.

Lietuvos kiaulių augintojų asociacija ir jai priklausanti „Idavang” tikisi, kad EK ilgainiui pakeis savo sprendimą ir iš griežčiausiai kontroliuojamos trečiosios zonos vis dėlto kiaules bus galima vežti į skerdyklas, esančias už zonos ribų.

„Tikimės ir dirbame, kad ilgainiui būtų padarytos tam tikros išlygos, leisiančios šiems darbuotojams išsaugoti darbo vietas jų stokojančioje kaimiškoje vietovėje”, – pranešime cituojamas S. Leonavičius.

Kiaulių maro atvejis „Idavang” priklausančiame Rupinskų komplekse nustatytas liepos pabaigoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)