Daugiau nei 60 tūkst. ūkininkų buvo išsiųsti pranešimai apie perkodavimą, nurodo Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI).

VMI rekomenduoja, kad ūkinės veiklos nebevykdantys gyventojai, VMI įregistruoti ūkininkais, kuriems taikomas kompensacinis PVM tarifas, turėtų pateikti prašymą išsiregistruoti. Prašymą pateikti galima naudojantis elektronine Mano VMI paslauga arba kreiptis tiesiogiai į savo apskrities VMI.

„Noriu akcentuoti, kad keitėsi ne asmens kodas, bet ūkininkams, kaip mokesčių mokėtojams, kuriems taikomas kompensacinis PVM tarifas, priskirtas naujas unikalus kodas, nurodytas ūkininkams siųstuose pranešimuose. Kodai keisti siekiant užtikrinant asmens duomenų apsaugą,“- aiškina Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos Mokestinių prievolių departamento direktorė Judita Stankienė.

Ji pastebi, kad po perkodavimo į VMI kreipiasi daug ūkininkų ar jų atstovų, kurie jau seniai nebeūkininkauja, bet vis dar yra registruoti kaip ūkininkai, kuriems taikomas lengvatinis PVM tarifas. Todėl jie turėtų pasitikslinti mokesčių inspekcijoje, ar tikrai nėra įregistravę ūkinės veiklos.

Mokesčių administratorius primena, kad patogiausia ir greičiausia ūkininkams rasti visą informaciją Mano VMI asmeninėje mokesčių mokėtojų erdvėje, kur jau galima atsispausdinti įregistravimo ūkininku, kuriam taikoma PVM kompensacinio tarifo schema, pažymą. Per Mano VMI galima pateikti prašymą išsiregistruoti: Paslaugos - Užsakyti paslaugą - Mokesčių mokėtojo registrinių duomenų tvarkymas/individualios veiklos registravimas - Ūkininkų, kuriems taikoma kompensacinio PVM tarifo schema, įregistravimas/išregistravimas - Prašymas įregistruoti ūkininku, kuriam taikoma kompensacinio PVM tarifo schema/išregistruoti iš ūkininkų, kuriems taikoma kompensacinio PVM tarifo schema (REG815). Taip pat galima kreiptis į savo gyvenamosios vietos apskrities VMI, pateikiant popierinį išregistravimo prašymą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)